مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا تشریح کرد:
معرفی استانداردهای افزایش شانس موفقیت در درمان باروری
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر علی صادقیتبار مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا جهاددانشگاهی ، مدیریت کیفیت خدمات در مراکز درمان ناباروری را از محورهای بحث در کنفرانس مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری دانست و افزود: استانداردهای ملی و بهویژه بینالمللی برای ارائه خدمات درمانی در دنیا و کشور داریم که از این استانداردهای بینالمللی در قالب ایزو یاد میشود.
وی استانداردهای ملی را در قالب آییننامههایی دانست که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ میشود و خاطر نشان کرد: در این کنفرانس اقدام به تشریح مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری شد و در این راستا چهار سخنران موضوعاتی را در زمینههایی چون اصول مدیریت کیفیت، نحوه برنامهریزی استقرار مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری در بخشهای برنامهریزی، اجرا، پایش و چک کردن و برنامهریزی مجدد (Action Plan) برای هر واحد درمانی ارائه شد.
صادقیتبار تشریح فرآیندهای پایش کیفیت و نحوه برخورد با خطاهای انسانی، آماری و یا گزارشی و مدیریت خطا را از دیگر موضوعات مطرح در این کنفرانس ذکر کرد و یادآور شد: هدف ما از این برنامه این است که فعالان این عرصه را با یک موضوع مدیریت در مراکز درمان ناباروری آشنا کنیم تا بر اساس آن بتوانند اقداماتی را در برنامههای مدیریتی خود قرار دهند.
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا اضافه کرد: در این برنامهریزی دو هدف کلی "افزایش آمار موفقیت و شانس باروری در مراکز درمان ناباروری" و "افزایش رضایتمندی مراجعهکنندگان" انتظار میرود.
وی با اشاره به بیان استانداردهای مورد نیاز در مراکز درمان ناباروری، ادامه داد: این استانداردها شامل الزامات و یا بایدها و نبایدهایی در ارتباط با مولفههای تاثیرگذار در ارائه خدمت میشود.
این محقق پژوهشگاه ابن سینا، ابزار و تجهیزات بخشهای مختلف مراکز درمان ناباروری، الزامات فضا و تاسیسات، اتاق عمل، کلینیکال، بخش بستری را از دیگر موارد استانداردهای مراکز درمانی نام برد و خاطرنشان کرد: دسته دیگر استانداردهای این مراکز مربوط به استانداردهای ایمنی زیستی میشود. این دسته از استانداردها به ما میگوید که چه الزامات و رفتارهایی داشته باشیم تا ایمنی متخصصان، بیماران و جامعه حفظ شود، ضمن آنکه نیاز است تا مراکز درمان ناباروری با استانداردهای مستندسازی آشنا شوند.
صادقیتبار با اشاره به موضوع سخنرانی خود در این کنفرانس گفت: موضوع سخنرانی من در زمینه سیستم مدیریت کیفیت و نحوه آن از مرحله برنامهریزی تا استقرار الزامات بوده است.
وی با بیان اینکه در این سخنرانی چهار مرحله مدیریت کیفیت خدمات در مراکز درمان ناباروری ارائه شده است، گفت: در این سخنرانی اعلام کردم که آییننامه در این زمینه از ما چه انتظاراتی دارد و متناظر با این آییننامه باید چه الزاماتی را در این مرکز مستقر کنیم و اطمینان حاصل کنیم که این الزامات رعایت میشود.
گفتنی است، کنفرانس علمی یک روزه مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری، روز پنجشنبه ۳ مرداد در مرکز درمان ناباروری ابنسینا برگزار شد که اصول مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری، فواید و کاربردهای مدیریت کیفیت در بخشهای مختلف مراکز درمان ناباروری، مراحل پیادهسازی مدیریت کیفیت در بخشهای مختلف مراکز درمان ناباروری و ابزارهای مدیریت کیفیت در بخشهای مختلف از جمله محورهای بحث و تبادل نظر در این کنفرانس بوده است.