بازدید سفیر ژاپن از جهاددانشگاهی خراسان رضوی/ تاکید بر توسعه همکاری‌های پزشکی و بهداشتی با ایران

۲۴ دی ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۴ کد : ۸۰۱۵۷ پژوهشی
سفیر ژاپن در ایران در بازدید از فعالیت‌های سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به توانمندی‌هایی این سازمان و ایجاد همکاری‌های موثرتر در زمینه مدیریت منابع آب و انجام پژوهش‌های علمی و کاربردی بر توسعه همکاری‌های پزشکی و بهداشتی با ایران ابراز امیدواری کرد.
بازدید سفیر ژاپن از جهاددانشگاهی خراسان رضوی/ تاکید بر توسعه همکاری‌های پزشکی و بهداشتی با ایران

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، تسوکادا تاماکی سفیر ژاپن در ایران ضمن بازدید از فعالیت‌های جهاددانشگاهی خراسان رضوی و نشست با مدیران و اعضای این سازمان با اشاره به دیدارهای خود با شهردار مشهد و استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: ما در ژاپن به دو مساله پذیرش از پناهندگان افغان و مباحث مربوط به مدیریت پسماند توجه ویژه‌ای داریم و در دیدارهایی که با مسوولان شهر مشهد داشتم نیز بر این موضوع تاکید کردم.

وی با اشاره به پتانسیل‌های جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه پژوهشی و پزشکی بیان کرد: با توجه به توانمندی‌هایی که این سازمان دارد می توانیم به ایجاد همکاری‌های موثرتر در زمینه مدیریت منابع آب و انجام پژوهش‌های علمی و کاربردی امیدوار باشیم.

سفیر ژاپن در ایران ادامه داد: اگر ایران با تحریم‌ها رو به رو نبود دامنه همکاری‌های ما میتوانست وسیع‌تر باشد، به طور مثال ما در ژاپن نسبت به موضوع درمان سالمندان و پیشگیری از سرطان دغدغه‌مند هستیم و آماده‌ایم دانش و تجربیاتی که در این زمینه کسب کرده‌ایم را در اختیار جهاددانشگاهی خراسان رضوی قرار دهیم.

تاماکی با تاکید بر اینکه همکاری رسمی و دولتی میان دو کشور ژاپن و ایران را می توان در زمینه پزشکی و بهداشتی گسترش داد، بیان کرد: برخی از شرکت‌های ژاپنی آمادگی خود را برای ورود به بازار ایران اعلام کرده‌اند که این اقدام می‌تواند فرصت‌های لازم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه میان طرفین را مهیا کند.
 

در ادامه این نشست، دکتر حسین امینی‌مشهدی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: این سازمان در حوزه‌های متنوعی همچون پژوهشی، فرهنگی، آموزشی و پزشکی خدمات متنوعی ارائه می‌دهد و در حال حاضر در راستای انجام ماموریت‌های خود در حوزه سلامت، در حال تکمیل مرکز جامع تشخیص و پیشگیری سرطان در کلان‌شهر مشهد می‌باشد.

وی ادامه داد: این مرکز با هدف ارائه خدمات پیشرفته غربالگری، تشخیص زودهنگام و آموزش خودمراقبتی برای مقابله با بیماری سرطان به ویژه در میان اقشار محروم و کم‌برخوردار فعالیت خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کلان‌شهر مشهد، به‌عنوان دومین شهر پرتعداد سالمندان در ایران، بزرگ‌ترین شهر زیارتی جهان تشیع و محل اقامت جمعیت قابل توجهی از مهاجران افغانستانی، نیازمند خدمات گسترده و پیشرفته در حوزه سلامت است، گفت: جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، با درک اهمیت این موضوع، ماموریت ویژه خود را ارائه خدمات جامع سرطان با تمرکز بر پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام تعریف کرده است. 

امینی‌مشهدی تصریح کرد: در این راستا، با توجه به روابط دوستانه و تاریخی دو ملت بزرگ ایران و ژاپن که بر پایه فرهنگ غنی شرقی و نوع‌دوستی استوار است و با عنایت به نقش برجسته کشور ژاپن در کمک به توسعه پایدار جهانی، جهت تامین تجهیزات پیشرفته غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان برای این مرکز همکاری با جهاددانشگاهی صورت گیرد. چراکه این اقدام ارزشمند نه تنها در ارتقای سلامت جامعه و بهبود کیفیت زندگی بیماران تاثیرگذار خواهد بود، بلکه باعث تقویت پیوندهای دوستی و همکاری میان دو ملت ایران و ژاپن خواهد شد. 

در بخش دیگری از این نشست دکتر حسام‌الدین علامه عضو هیات علمی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایران در حال تجربه یکی از سریع‌ترین شتاب‌های سالمندی جمعیت در جهان است، اظهار کرد: به گونه‌ای که جمعیت سالمندان از ۵ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۳۳.۳ درصد در سال ۱۴۳۵ خواهد رسید. این شتاب کم‌نظیر تنها در بازه‌ای ۲۲ ساله (از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۲۰) به جای میانگین جهانی ۸۰ سال، رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه افزایش طول عمر و تغییر سبک زندگی، همراه با بحران‌های زیست‌محیطی و روانی، باعث افزایش شیوع بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج از جمله سرطان شده است، افزود: متأسفانه، تحریم‌های ظالمانه و طولانی‌مدت آمریکا، به نظام سلامت ایران آسیب‌های جدی وارد کرده است؛ از جمله کاهش توان مالی صندوق‌های بازنشستگی، افزایش هزینه‌های درمانی بیماران، و محدودیت در دسترسی به تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته تشخیصی و درمانی که این شرایط، بیماران و سالمندان را در مسیر درمان با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

علامه با بیان اینکه تحریم‌های ظالمانه و طولانی مدت آمریکا دسترسی نظام سلامت و مراقبت ایران به تجهیزات و فناوری‌های روزآمد و موثر در غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان و تجهیزات درمانی را به شدت محدود کرده است، بیان کرد: ایران تا قبل از تحریم‌های ظالمانه آمریکا در تعاملات سالیانه با آژانس‌های تحت نظر سازمان ملل متحد و سفارتخانه‌های کشورهای دوست صرفا درخواست دریافت مشاوره فنی و تبادل تجربیات و دانش روزآمد را از این مراکز داشته است اما متاسفانه امروزه به دلیل پیامدهای تحریم‌های ظالمانه امکان خرید و دسترسی به بسیاری از تجهیزات مورد نیاز نظام سلامت وجود ندارد.

این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی تاکید کرد: در راستای توسعه پایدار جهانی و گسترش مناسبات دوستی بین دو ملت بزرگ و متمدن ژاپن و ایران که هر دو کشور برخوردار از فرهنگ غنی شرقی و نوع‌دوستی می باشند امید است مشکل تجهیز مرکز جامع سرطان جهاد دانشگاهی مشهد که پیشگام خدمت رسانی به محرومان و بیماران کم برخوردار می‌باشد برطرف شود و این اندیشه خیرخواهانه باعث تعمیق دوستی  بیشتر دو ملت ایران و ژاپن گردد.


نظر شما :