برگزاری همایش ملی سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی در بافت‌های ناکارآمد شهری/تأکید جهاددانشگاهی برای رفع چالش‌های کشور

۱۷ دی ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۱ کد : ۷۹۹۱۷ پژوهشی
رییس جهاددانشگاهی در همایش ملی سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی در بافت‌های ناکارآمد شهری که با همکاری شرکت بازآفرینی شهری برگزار شد، گفت: جهاددانشگاهی به‌عنوان نهادی برآمده از انقلاب اسلامی و متکی بر اصول دینی و ارزش‌های انسانی، همواره وظیفه خود دانسته است که به مسائل و چالش‌های کلان کشور ورود کند و در این مسیر از دانش، پژوهش و توانمندی‌های علمی بهره گیرد.
برگزاری همایش ملی سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی در بافت‌های ناکارآمد شهری/تأکید جهاددانشگاهی برای رفع چالش‌های کشور

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، همایش ملی «سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی در بافت‌های ناکارآمد شهری» طی روزهای 16 و 17 دی ماه با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، دکتر پیروز حناچی شهردار سابق تهران، پیمان فلسفی نماینده مجلس شورای اسلامی، سید کمال الدین میرجعفریان معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری تهران و کاوه حاجی علی اکبری در تالار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی برگزار شد.

در روز اول این همایش سخنرانان در سخنرانی‌های تخصصی به تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری طی سالهای اخیر، آسیب شناسی تجارب و برنامه‌های ملی بازآفرینی شهری، تجارب توانمندسازی اقتصادی در بافت‌های ناکارآمد شهری و آسیب شناسی سیاست‌ها و ضوابط تشویقی کالبدی در بافت‌های فرسوده با محوریت شهر تهران پرداختند. در روز دوم نیز در سخنرانی‌های تخصصی سند توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی ایران، واکاوی سیاست‌های نوسازی مسکن در ایران و تجارب تسهیلگری در بافت‌های ناکارآمد شهری مورد تبیین قرار گرفت.

دکتر مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، طی سخنرانی در این همایش ضمن تبریک حلول ماه نیایش و رحمت ماه رجب، بیان کرد: اسلام فرصت‌های زمانی در برابر ما قرار داده و انسان باید برنامه ریزی درستی برای خودسازی داشته باشد. روایات متعدد نشان می دهد که دو ماه رجب و شعبان، برای آماده شدن ما در ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده است. امام صادق (ع) می فرماید وقتی ماه رجب می رسید، نبی اکرم (ص) مردم را جمع می‌کردند و در بین آنان می‌ایستادند و خطابه ایراد کرده و میفرمودند: مردم، ماه مبارک و بزرگی به سمت شما آمده و در این ماه، به حدی رحمت خداوند سرازیر است که همه، به جز دو گروه مشرکان و بدعت گذاران را در بر می‌گیرد. در این ماه به حدی ریزش فیض خداوند بر سر مردم هست که رحمت الهی به صورت باران‌های تند بر مردم می بارد.

وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: جهاددانشگاهی به‌عنوان نهادی برآمده از انقلاب اسلامی و متکی بر اصول دینی و ارزش‌های انسانی، همواره وظیفه خود دانسته است که به مسائل و چالش‌های کلان کشور ورود کند و در این مسیر از دانش، پژوهش و توانمندی‌های علمی بهره گیرد.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه یکی از معضلات جدی کشورمان، پدیده گسترش بافت‌های ناکارآمد شهری به‌ویژه سکونتگاه‌های غیررسمی است، عنوان کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری، این موضوع یکی از چالش‌های اجتماعی و فرهنگی کشورمان محسوب می‌شود. این معضل، نمودی از فقر شهری است که نه‌تنها در کلان‌شهرها بلکه در شهرهای میانی و کوچک نیز در حال گسترش است و پیامدهای زیان‌باری در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، گسست کالبدی با بخش‌های اصلی شهر، سازه‌های کم دوام و غیر استاندارد و زیست‌محیطی به همراه دارد.

دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: در همین راستا، تصویب «سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی» در هیئت محترم دولت را می‌توان گامی ارزشمند و اساسی در مسیر ساماندهی این معضل دانست. این سند با استناد به اصول قانون اساسی، بیانیه گام دوم انقلاب و قانون برنامه ششم توسعه تدوین شده و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی مشاور تهیه کننده آن بوده است.

وی افزود: اکنون‌که این سند مهم به تصویب هیات محترم دولت رسیده است، فرصت مغتنمی را فراهم خواهد کرد که جهاددانشگاهی نقش بیشتری را برای کاهش و کنترل این مساله کلان کشور در هماهنگی و همکاری با دستگاه‌های متولی ایفا کند.

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در جهاددانشگاهی معتقدیم که مأموریت ما، فراتر از یک وظیفه سازمانی، تکلیفی دینی و انقلابی است، گفت: این سند، علاوه بر آن‌که مرجعی برای سیاست‌گذاری‌های هماهنگ و کارآمد است، چارچوبی عملیاتی برای کاهش فقر شهری و بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد فراهم کرده است.

دکتر مسلمی نائینی بیان کرد: به‌عنوان خدمت‌گزاری کوچک در جهاددانشگاهی، اعلام می‌کنم که این نهاد انقلابی، با تمام ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و انسانی خود آماده است تا در مسیر تحقق اهداف این سند، با تمامی دستگاه‌های اجرایی همکاری نماید. ما بر این باوریم که با تکیه بر همت و توانمندی نیروهای انقلابی و متخصص، می‌توانیم گام‌های مؤثری در راستای حل این چالش برداریم.

وی ابراز امیدواری کرد که این همایش و همکاری‌های ناشی از آن، بستری مناسب برای تحقق سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری پایدار باشد و در نهایت، موجبات رضایت خداوند متعال و ارتقای کیفیت زندگی مردم عزیز کشورمان را فراهم آورد.


نظر شما :