در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش رویان تاکید شد؛

پژوهشگاه رویان پرچم دار جهاددانشگاهی در عرصه تحقیقات است/ پایتخت پژوهش‌های سلولی کشور

۰۱ دی ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۱ کد : ۷۹۱۸۳ پژوهشی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان از این پژوهشگاه به عنوان پرچم دار جهاد دانشگاهی در عرصه تحقیقات و درمان نام برد و رییس بخش پیوند سلول های بنیادی مرکز طبی کودکان و بنیانگذار پیوند اطفال در ایران نیز رویان را پایتخت پژوهش‌های سلولی کشور دانست.
پژوهشگاه رویان پرچم دار جهاددانشگاهی در عرصه تحقیقات است/ پایتخت پژوهش‌های سلولی کشور

به گزارش به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس جهاد دانشگاهی و جمعی از اساتید و پژوهشگران در روز سه شنبه مورخ ۲۷ آذرماه سال ۱۴۰۳ در محل سالن همایش‌های پژوهشگاه رویان برگزار شد.

 در ابتدای این مراسم، دکتر پروانه افشاریان، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان ضمن خیر مقدم و تبریک هفته پژوهش و فناوری، به ارائه گزارشی جامع در خصوص دستاوردهای فناورانه که به همت سه پژوهشکده علوم پزشکی تولید مثل، زیست‌شناسی و فناوری سلولهای بنیادی و زیست فناوری و مراکز علمی – تخصصی پژوهشگاه رویان به دست آمده بود، پرداخت.

وی ضمن معرفی شرکت‌های دانش بنیان و محصولات پیشرفته سلولی، مرکز رشد زیست فناوری رویان را یکی از مراکز فعال در عرصه زیست پزشکی معرفی کرد که خدمات ارزشمندی را به جامعه ارائه داده است. وی بومی‌سازی ابزار آلات انتقال جنین، تأسیس بانک‌های زیست پزشکی مانند بانک تخمدان انسانی، تولید محصولات بیوتک، حمایت از خانواده و کمک به جوانی جمعیت، ایجاد بستر مناسب برای دانشجویان جهت استفاده از امکانات پیشرفته آزمایشگاهی، کمک به حفظ و بقای حیوانات در معرض انقراض، انجام طرح ملی تهیه داروی گاما، ورود ۳ داروی سلول درمانی به فهرست دارویی کشور و همچنین ورود به عرصه مطالعات بیودیسکاوری و… را از دستاوردهای بخش تحقیقاتی پژوهشگاه رویان در یک سال اخیر دانست.

در ادامه دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی به لزوم استفاده دولت از توان جهاددانشگاهی برای حل مشکلات ناترازی‌ها در کشور سخن گفت و از کوانتوم و هوش مصنوعی،‌ هوش طبیعی و امنیت غذایی ، پژوهش های بین رشته ای پزشکی و مهندسی به عنوان حوزه‌هایی نام برد که این نهاد باید در آن ها ایفای نقش کند و ظرفیت های خود را در آن به منصه ظهور برساند.

سپس، دکتر امیر علی حمیدیه دکتر امیرعلی حمیدیه رییس بخش پیوند سلول های بنیادی مرکز طبی کودکان و بنیانگذار پیوند اطفال در ایران که معتقد است «پژوهشگاه رویان پایتخت پژوهش‌های سلولی کشور است» به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: بحمدالله امروزه ۲۰ مرکز پیوند سلولهای بنیادی در کشور ایجاد شده و نشان دهنده این است که علم سلولهای بنیادی مختص به یک یا دو مرکز نیست و با تلاش همکاران و پژوهشگران، سلول‌های بنیادی برای همگان فراهم است. ایشان ادامه داد، توصیه می‌کنم تا روی فناوری‌های آینده همچون هوش مصنوعی، کوانتوم و ژن بیشتر تمرکز کنیم، چون قرار است که علم بر کشور حاکم شود.

در ادامه، دکتر سامان حسین خانی، معاون آموزش دانشگاه تربیت مدرس و دکتر محسن قرنفلی به ترتیب در مورد از تأثیرات شگرف علم و تفکر بر جامعه و نقش تجاری سازی در علوم زیستی سخنرانی کردند.

 سپس دکتر شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: پژوهشگاه رویان پرچم دار جهاد دانشگاهی در عرصه تحقیقات و درمان است؛ خدا را شاکریم هنگامی که از نوجوانان و جوانان پرسش می‌شود که می‌خواهید چه کاره شوید، می‌گویند می‌خواهم مثل دکتر حسین بهاروند پژوهشگر شوم؛ و این تنها یکی از تأثیرات پژوهشگاه رویان در جامعه است.

وی ادامه داد، سال‌ها است که کشورمان در تولید علم منطقه پیشتاز بوده است، اما باید مراقب باشیم که این جایگاه را از دست ندهیم. زمانی اعتراض می‌کردیم که چرا سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی فقط نیم درصد است اما الان به ۳ دهم درصد رسیده، تازه تولید ناخالص ملی ما هم کاهش یافته است؛ نمی‌شود با سهم ۳ دهم درصدی از تولید ناخالص ملی با کشوری که حداقل ۱ درصد برای تحقیقات و فناوری سهم گذاشته، رقابت کرد این کار شدنی نیست و عقب می‌افتیم.

در ادامه، دکتر آخوندزاده، با نمایش تصاویر و مستندات علمی، به تأثیرات تولید علم در جامعه در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و… پرداخت و گفت: پژوهشگران با تولید علم، فقط محصول تولید نمی‌کنند؛ همانطور که درمان ناباروری و تولد فرزند فقط بر خانواده تأثیر نمی‌گذارد، بلکه با هر تولدی سبک و کیفیت زندگی بهبود پیدا می‌کند. من امیدوارم چراغی که پژوهشگاه رویان در پژوهش و فناوری روشن کرده است پر فروغ باشد.

در پایان این مراسم از پژوهشگران منتخب پژوهشگاه رویان تقدیر شد.

نمایشگاه شرکت های مرکز رشد زیست فناوری رویان برگزار شد

هم زمان با هفته ملی پژوهش و فناوری، نمایشگاه شرکت‌ها و هسته‌های فناور «مرکز رشد زیست فناوری رویان» در روز سه شنبه مورخ ۲۷ آذرماه سال ۱۴۰۳ در محل سالن همایش‌های پژوهشگاه رویان برگزار شد.
در حاشیه مراسم هفته پژوهش و فناوری، نمایشگاه شرکت‌ها و هسته‌های فناور «مرکز رشد زیست فناوری رویان» برگزار شد که در این میان  ۱۷ شرکت دانش بنیان و هسته‌های فناور این مرکز، به معرفی دستاوردها، محصولات و توانمندی‌های خود پرداختند.

دکتر شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی با حضور در این نمایشگاه از آخرین دستاوردهای دانش بنیان حوزه علوم زیست پزشکی بازدید کردند و با مدیران و مسئولان شرکت‌ها درباره بازاریابی محصولات به گفتگو پرداختند.

در حاشیه این نمایشگاه، دکتر شریف مرادی، بنیانگذار و مدیرعامل «شرکت زیست‌فناوری میراث» که یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد زیست فناوری رویان است، از پایگاه داده miRNA در سرطان، با عنوان «نامیرا» (naMira) رونمایی کرد.

همچنین نخستین رویداد فناورانه سرمایه‌گذاری مرکز رشد با موضوع «انتخاب گامت و جنین» معرفی شد. فراخوان و شرایط شرکت در این رویداد به‌زودی در سایت مرکز رشد زیست فناوری رویان به علاقه‌مندان اطلاع‌رسانی خواهد شد.


نظر شما :