جهاددانشگاهی نهادی الگو در توسعه علوم و فناوری است/ ضرورت حمایت از پژوهشگران جوان
دکتر خاطره خرسندی پژوهشگر پسادکترای ایمونوتراپی سرطان در بیمارستان ملی کودکان واشنگتن آمریکا، دانشمند دو درصد پراستناد جهان در سال 2024 و پژوهشگر سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در گفت و گو یا روابط عمومی جهاددانشگاهی به مناسبت هفته پژوهشو فناوری در رابطه با دستاوردهای پژوهشی خود گفت: انجام چندین طرح تحقیقاتی با هدف توسعه فناوری فتودینامیک تراپی و دستیابی به دانش تولید داروهای حساس گر نوری با هدف ساخت و تجاری سازی داروها در داخل کشور،
انجام چندین طرح تحقیقاتی با همکاری با دانشگاه های مختلف از جمله علوم پزشکی ارتش، علوم پزشکی همدان و علوم پزشکی بیرجند، چاپ بیش از ۹۰ عنوان مقاله تحقیقاتی در ژورنال های معتبر بین المللی، ارایه بیش از ۴۰ مورد سخنرانی در جوامع معتبر بین المللی، چاپ چهار عنوان کتاب در زمینه بیوشیمی و ترمیم زخم و انتخاب به عنوان دانشمند جوان از طرف جوامع معتبر علمی در دنیا از جمله دستاوردهای پژوهشی من است.
وی ادامه داد: این دستاوردها در مرحله آزمایشگاهی بسیار خوب جواب دادند و متاسفانه به دلیل عدم حمایت به مرحله بعد از آزمایشگاه نرسیده اند.
دکتر خرسندی در رابطه با دیگر مشکلات و موانع پیش روی به سرانجام رسیدن اجرای طرح ها، بیان کرد: مواردی که پیش رو است بیشتر به عدم حمایت از پژوهشگر جوان و نبود بودجه کافی برای گسترش طرح به مرحله فرا آزمایشگاهی بر می گردد.
وی در پاسخ به این سوال که پژوهشهای جهاددانشگاهی چه نقشی در توسعه علمی و فناورانه و رفع نیازهای کشور ایفا میکنند؟ گفت: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد الگو نقش بسیار مهمی در توسعه علوم و فناوری و رفع نیازهای کشور دارد، بنابراین پژوهش های جهاددانشگاهی بسیار با ارزش هستند.
پژوهشگر سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار کرد: اعتماد و حمایت از پژوهشگران جوان مهمترین انتظار از نهادهای دولتی است، چرا که جوانان پیشرو در عرصه علم آینده سازان علم و فناوری در کشور هستند.
وی تصریح کرد: روند پژوهش در ایران بسیار امیدوارنه است ولی مهمترین چالش نبود بودجه کافی برای حمایت طرح ها و عدم دستیابی به امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای بهره برداری از طرح های تحقیقاتی است.
دکتر خرسندی در پایان گفت: امیدوارم روزی به پژوهشگران جوان با ایده های ناب بسیار بیش از گذشته اعتماد شود و اگر حمایت لازم است برای جوانان در داخل کشور انجام شود چرا که جوانان پیشرو در علم مهمترین الگو برای نسل جوان در جهت ساختن آینده علمی ایران هستند. در بسیاری از موارد با وجود کمبود امکانات طرح های بسیار ارزشمندی توسط بنده و تیم تحقیقاتی انجام شده است ولی متاسفانه حمایت همه جانبه در روند توسعه بطور کامل انجام نشده است و برای مثال اینجانب با وجود رزومه بسیار عالی در زمینه ارتقا به مرتبه دانشیاری با چالش های زیادی مواجه شدم که روند را متوقف کرد. امید است روزی هموار سازی مسیر برای جوانان با استعداد صورت پذیرد.
نظر شما :