توسط کنفرانس بین المللی وب پژوهی محقق شد؛

امکان جمع آوری و رصد پژوهش های حوزه وب

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۵۱ کد : ۶۴۸۰ پژوهشی انتشار دانش
دبیر پنجمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی گفت: حوزه وب در کشور حوزه ای مغفول بود که به صورت متمرکز روی آن کار نشده بود،کنفرانس وب پژوهی درصدد رفع این خلاء بر آمد.
امکان جمع آوری و رصد پژوهش های حوزه وب

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از سیناپرس، دکتر محمدجواد شایگان فرد دبیر پنجمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی در رابطه با این کنفرانس گفت: با توجه به اینکه تا کنون در حوزه وب کشور کار تحقیقاتی متمرکز انجام نشده بود در سال 94 ایده ای مطرح شد که بر اساس آن تصمیم گرفته شد پایگاهی در کشور وجود داشته باشد تا فعالیت ها و پژوهش های علمی که در حوزه وب در کشور انجام می شود را جمع آوری و رصد کند.

وی ادامه داد: بر همین اساس این تشکل شکل گرفت و پیرو آن واژه «وب پژوهی» نیز با نظر چند نفر از اعضای کمیته علمی ابداع و وارد ادبیات پژوهشی کشور شد. در وهله نخست تصمیم گرفته شد کنفرانسی بین المللی برگزار شود که نخستین دوره آن در سال 95 در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد و مورد استقبال جامعه علمی و دانشگاهی کشور قرار گرفت و قرار شد به صورت سالیانه کنفرانس وب پژوهی برگزار شود.

این استادیار دانشگاه علم و فرهنگ تصریح کرد: امسال نیز پنجمین دوره این کنفرانس برگزارمی شود. با توجه به اینکه حوزه وب در کشور حوزه ای مغفول بود و به صورت متمرکز بر روی آن کار نشده بود موفق شدیم هدف اولیه این تشکل را محقق کنیم و آن هم ایجاد پایگاهی بود که همه پژوهش های انجام شده در حوزه وب را جمع آوری کند و امکان رصد آن را برای علاقمندان فراهم کند که مقالات ارسال شده به هر دوره کنفرانس به صورت مجموعه ای جمع آوری شده است.

وی تاکید کرد: ضمن اینکه وقتی صحبت از وب می شود حوزه فنی و کامپیوتری به نظر همه می رسد اما با برگزاری این کنفرانس ما توانستیم با پیوند میان حوزه های مختلف، علوم انسانی، هنر، اقتصاد، حقوق و... را با حوزه وب پیوند بزنیم و نشان دهیم که این حوزه دارای جنبه های متعدد و مختلفی است. ضمن اینکه مقالات بسیاری از پژوهشگرانی دریافت کردیم که اصلا تخصصان در رابطه با وب نیست.

    مقالاتی که بعد از برگزاری کنفرانس منتشر می شود بازدید قابل توجهی داشته که این نشاندهنده این است که مطالب دیده شده است. نتایج کنفرانس را به سازمان های اجرایی مرتبط ارسال کردیم و از آنها دعوت کردیم که با کنفرانس مشارکت داشته باشند. این بدان معناست که نتایج کنفرانس های برگزار شده دیده می شود که به نظر می رسد در فاز نخست موفق عمل کرده ایم.

شایگان فرد با اشاره به اینکه این کنفرانس بازوی اجرایی ندارد که توقع داشته باشیم خروجی آن امور اجرایی باشد، تاکید کرد: اما در هرحال، مقالاتی که بعد از برگزاری کنفرانس منتشر می شود بازدید قابل توجهی داشته که این نشاندهنده این است که مطالب دیده شده است. نتایج کنفرانس را به سازمان های اجرایی مرتبط ارسال کردیم و از آنها دعوت کردیم که با کنفرانس مشارکت داشته باشند. این بدان معناست که نتایج کنفرانس های برگزار شده دیده می شود که به نظر می رسد در فاز نخست موفق عمل کرده ایم.

وی ادامه داد: البته برنامه ای هم برای توسعه داریم بدان معنا که جدای کنفرانس بتوانیم یک مرکز وب پژوهی در داخل دانشگاه علم و فرهنگ و زیر نظر آن تاسیس شود که امور پژوهشی اجرایی که در سطح بالاتری دارد و نیاز کشور است در مرکز وب پژوهی صورت گیرد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: ضمن اینکه در کنار کنفرانس سال گذشته مجله وب پژوهی هم تاسیس شد که مقالات برتر و منتخب در آن منتشر می شود، مجوز آن را از وزارت ارشاد گرفتیم و منتظر اخذ مجوز از وزارت علوم هستیم.

وی افزود: هدف ما این بود که هر سال به بعد بین المللی کنفرانس اضافه کنیم که البته با توجه به شرایط خاص کشورمان این امر آنچنان که مد نظرمان بود محقق نشد البته امسال هم مقالاتی از دیگر کشورها به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده اما گسترش چشمگیری در سطح بین المللی نداشته ایم.

شایگان فرد تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که توانستیم مشارکت پژوهشگران ممتاز و دانشگاه های مطرح داخلی را جذب کنیم که این یک پیشرفت چشمگیری است و نشاندهنده فعالیت مطلوب این کنفرانس در داخل کشور است.

 گفتنی است، پنجمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی در تاریخ ۴ و ۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ توسط دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود.