نشست مشترک سازمان جهاددانشگاهی خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد

۲۳ مهر ۱۴۰۲ | ۱۶:۴۰ کد : ۶۳۴۱۲ پژوهشی
جلسه بررسی زمینه‌های گسترش همکاری‌های مشترک و ایجاد هماهنگی‌های لازم بین سازمان جهاددانشگاهی خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سالن سمینار سازمان جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد. .
نشست مشترک سازمان جهاددانشگاهی خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان،جلسه بررسی زمینه‌های گسترش همکاری‌های مشترک و ایجاد هماهنگی‌های لازم بین سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ۲۲ مهر در سالن سمینار سازمان جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد .

دکتر حسن محمدی‌مجد رییس سازمان جهاددانشگاهی خوزستان از آمادگی این سازمان برای همکاری با سیستم بهداشت و درمان استان خوزستان در خدمات‌رسانی به مردم خبر داد.

وی با بیان این که خوزستان سرشار از ثروت و در عین حال دارای مشکلات و نارسایی‌های مختلف است، اظهار کرد: تمام توانمندی‌های جهاددانشگاهی خوزستان متعلق به کل مردم است و ما آماده هم‌افزایی با همه بخش‌ها هستیم تا ظرفیت‌های موجود برای حل مشکلات مردم به کار گرفته شوند.

دکتر محمدی مجد افزود: جهاددانشگاهی خوزستان با افتخار در خدمت سیستم بهداشت و درمان است تا بتواند در حوزه‌های بهداشتی و درمانی خدمات خوبی به مردم ارایه دهد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خوزستان گفت: علاوه بر حوزه‌های بهداشت و درمان، ظرفیت‌های دیگری مانند خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا را در سازمان جهاددانشگاهی داریم و می‌توانیم در بحث اطلاع‌رسانی و افزایش سطح سواد سلامت مردم، بیشتر از این ظرفیت استفاده کنیم.

دکتر محمدی‌مجد بیان اینکه جهاددانشگاهی خوزستان آماده همکاری در حل مسائل مورد نیاز است، افزود: در حوزه‌های آموزشی، مراکز کوتاه مدت متعدد، دو مرکز آموزش عالی و مرکز فنی و مهندسی را داریم. در حوزه شیمی جهاددانشگاهی خوزستان نیز ژل سونوگرافی با اخذ تاییدیه‌های سازمان غذا و دارو و همچنین محلول ایزوتون تولید شده است.

وی با اشاره به وجود آلودگی‌های محیط زیستی از جمله آلودگی‌های ناشی فلرهای مختلف و سوختن گازهای ترش در سطح استان خوزستان، بیان کرد: همه این مسائل تکالیف ما را سنگین‌تر می‌کند.

در ادامه مهندس بهنام قدرتی معاون پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز گفت: سازمان جهاددانشگاهی خوزستان سابقه طولانی در ارائه خدمات درمانی مختلف به مردم شریف استان را داشته است و در حوزه درمان ناباروری مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی خوزستان بزرگترین مرکز درمان ناباروری استان است.

وی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1400 و تکلیف مجلس شورای اسلامی به سازمان جهاددانشگاهی در رابطه با بحث غربالگری سرطان های شایع به ویژه سرطان سینه بانوان، به منظور پرهیز از موازی‌کاری در ارائه خدمات، این جلسه برگزار شده است تا با مسئولان علوم پزشکی در بحث همکاری‌های مشترک همفکری شود.

قدرتی گفت: هدف از برگزاری این جلسه بررسی زمینه توسعه همکاری‌ها در رابطه با انجام غربالگری‌ها و خدمات درمان ناباروری است.

وی با اشاره به فراهم شدن سیستم الکترونیک مراکز درمانی جهاددانشگاهی خوزستان گفت: امیدواریم با شناسایی نیازها در سطح استان خوزستان بتوانیم بهترین خدمات را به مردم ارائه دهیم.

در ادامه دکتر ناصر ضیغمی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه مباحث مربوط به سلامت باید به مطالبه مردمی تبدیل شود، گفت: با افزایش سطح سواد سلامت مردم، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه می‌رسیم و امیدواریم با کارهای علمی، از ظرفیت جهاد دانشگاهی در این زمینه استفاده شود. 

وی اظهار کرد: با توجه به وجود ظرفیت خبرگزاری‌هایی مانند ایسنا و ایکنا، باید با استفاده از ارتباطات سازمان‌یافته‌تر و هدفمندتر و از طریق افزایش سطح سواد سلامت جامعه در راستای پیشبرد اصلی‌ترین ماموریت سازمانی این معاونت یعنی تامین و حفظ سلامت جامعه استفاده شود.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: در سال‌های اخیر سرطان به عنوان دومین یا سومین علت مرگ و میر در حوزه بیماری‌های غیر واگیر مطرح بوده است. هر چند سندی قوی مربوط به بیماری‌های غیرواگیر توسط رئیس جمهور، نماینده WHO و دیگر مسئولان امضاء شده اما متاسفانه آن طور و که باید و شاید به آن عمل نشده است.
ضیغمی با اشاره به دو راه‌کنش در پیشگیری از سرطان بیان کرد: یکی از این راه‌کنش‌ها غربالگری سه سرطان هدف یعنی سرطان دهانه رحم، سرطان روده و سرطان سینه است که از زمان مطرح شدن این موضوع، فعالیت‌هایی در این زمینه انجام شده است. راه‌کنش دیگر در این زمینه تشخیص زودرس سرطان‌های دیگر است تا پیگیری‌ها و ارجاع بیماران دارای علامت انجام شود.
وی با اشاره به آمادگی مرکز بهداشت برای ارجاع موارد غربالگری به مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان بیان کرد: پیشنهاد می‌شود هر گونه همکاری در قالب نمودار گردش فرآیند باشد تا هر بخش بداند چه جایگاهی در فعالیت‌ها دارد تا با هم افزایی، به نتایج ملموسی دست پیدا کنیم.
در ادامه دکتر سیما اورنگ رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان نیز با اشاره به اهمیت تشخیص زود هنگام سرطان گفت: اگر سه تا چهار هفته در تشخیص و درمان سرطان تاخیر بیفتد، 10 تا 20 درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری افزایش می‌یابد و این زمان، معادل تمام شیمی‌درمانی‌های کمکی است که برای یک بیمار استفاده می‌شود.
وی افزود: به منظور تشخیص زودهنگام سرطان، غربالگری سرطان‌های دهانه رحم، سینه و روده بزرگ در مراکز بهداشت در حال انجام است.
در ادامه احمد جلالی کارشناس بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: باید بینیم خدمات و تعرفه‌هایی که جهاددانشگاهی خوزستان انجام می‌دهد، به چه صورت است.
وی افزود: جهاددانشگاهی خوزستان ظرفیت‌های خوبی دارد و اینکه این سازمان کنار دانشگاه علوم پزشکی اهواز باشد، حرکت خوبی است. امیدوارم تعاملات بیشتر شود تا خدمات بیشتر و بهتری به مردم ارائه شود.
دکتر فرانک شالویی کارشناس برنامه درمان ناباروری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان هم از نظر امکانات و هم تعرفه‌ها مرکز بسیار خوبی است و میزان موفقیت آن در درمان، بسیار بیشتر از دیگر مراکز است.

دکتر قدرت‌الله شاکری‌نژاد مدیرگروه سلامت سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز گفت: با توجه به اینکه وزارت بهداشت با همه توان خود نیز نمی‌تواند همه مسئولیت سلامت را بر عهده بگیرد، قطعا بسیاری از مؤلفه‌های دیگر در جامعه وجود دارند که می‌توانند در بحث تأمین سلامت به وزارت بهداشت کمک کنند.

وی افزود: مسئولیت اصلی غربالگری بر عهده بخش بهداشت است و آمارهایی که در بحث اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان ارائه شد بسیار تکان‌دهنده است و این موضوع اهمیت غربالگری را نشان می‌دهد.

مدیرگروه سلامت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: خوشبختانه مراکز خوبی در حوزه مراقبت‌های بهداشتی اولیه در کشور داریم و این موضوع در ایران بسیار جدی گرفته شده است و هزینه زیادی بابت آن پرداخت می‌شود که باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر سازمان‌هایی به دانشگاه علوم پزشکی اهواز مراجعه کرده‌اند و تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده است و کارهای بسیار جدی در بحث غربالگری سرطان سینه در خوزستان در حال انجام است که جای تقدیر دارد. کار در حوزه سطح یک یعنی بهداشت به خوبی در حال انجام است و در ارجاعاتی که تاکنون به سطح دو انجام شده است نیز رضایت‌مندی وجود دارد.

مدیرگروه سلامت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: فعالیت‌های خوب بهداشت و درمان به معنی این نیست که سازمان‌های توانمند دیگر به این موضوع ورود نکنند. به نظر می‌رسد برگزاری چنین جلسه‌ای می‌تواند منشاء حرکت خوبی باشد.

شاکری‌نژاد عنوان کرد: در تفاهم‌نامه‌ای که جهاد دانشگاهی خوزستان با خیرین منعقد کرده است بخشی از ویزیت‌ها و امکانات و خدمات درمانی به صورت رایگان به مردم ارائه می‌شود که این کار بسیار ارزشمند است.

وی بیان کرد: در حوزه خدمات سطح دو امکانات خوبی در جهاد دانشگاهی خوزستان وجود دارد و در حال حاضر برخی سازمان‌ها در حال دریافت خدمات از جهاد دانشگاهی خوزستان هستند.

مدیرگروه سلامت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: جهاد دانشگاهی خوزستان یک نهاد عمومی غیردولتی است و قطعاً خرید هر دستگاه برای آن با قیمت بسیار بالا انجام می‌شود اما با این اوصاف خدمات را با تعرفه عمومی غیردولتی ارائه می‌دهد و تعرفه جهاد دانشگاهی تنها کمی از بخش دولتی بالاتر است و به نظر می‌رسد این نرخ‌ها برای مراجعه‌کنندگان مناسب باشد.