معرفی نشریات برتر کشور در حوزه‌ی علوم پزشکی توسط SID

۲۰ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۸:۵۵ کد : ۵۴۹۵۲ تاپ خبر پژوهشی
آخرین گزارش استنادی نشریات علمی - پژوهشی مصوب وزارت بهداشت SID - JCR ( ۱۴۰۰ – ۲۰۲۱ ) توسط مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی منتشر شد.
معرفی نشریات برتر کشور در حوزه‌ی علوم پزشکی توسط SID

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID، نتایج ارزیابی استنادی جامع نشریات مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ( Journal Citation Reports – JCR 2021 - 1400 ) منتشر شد.

رئیس مرکز اطلاعات علمی با اشاره به تحلیل نتایج این ارزیابی در سال‌های متوالی، بیان کرد: مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی از سال 1395 تاکنون هرساله نشریات علمی - پژوهشی وزارت بهداشت را ارزیابی نموده و نتایج به‌دست آمده را در اختیار جامعه علمی قرار داده است. در گزارش سال جاری نسبت به سال گذشته در همه شاخص‌های استنادی شاهد ارتقاء و پیشرفت هستیم که نشان‌دهنده تلاش و پشتکار جامعه علمی در حوزه پزشکی است. در صورتی‌که میانگین IF طی سال‌های گذشته همواره مسیر افزایشی را تجربه کرده است، در عین‌حال وجود نکاتی از قبیل میزان خوداستنادی در این گزارش باتوجه به استانداردهای بین‌المللی قابل تأمل است. به‌علاوه حضور سه نشریه فارسی زبان در بین 20 نشریه برتر، نشان‌دهنده توجه بیشتر نویسندگان به مقالات فارسی به نسبت گذشته است.

دکتر فاطمه عظیم‌زاده در تحلیل گزارش استنادی مرکز افزود: بررسی میزان دانلود و بازدید مقالات در SID رابطه معناداری با تعداد استناد‌های مقاله دارد. بعلاوه مقایسه نتایج JCR99-SID و JCR1400-SID نشان می‌دهد تعداد نشریات دارای شاخص تأثیر از 419 نشریه به 458 نشریه و تعداد نشریات دارای شاخص آنی از 330 نشریه با اضافه شدن 48 نشریه به 378 نشریه رسیده است؛ بنابراین دایره نشریات دریافت کننده استناد گسترش یافته و سرعت استناددهی به مقالات نشریات داخلی در حوزه پزشکی نیز افزایش یافته و می‌تواند نشان‌دهنده پی‌گیری جدی‌تر نتایج تحقیقات پژوهشگران توسط همکارانشان باشد.

وی یادآور شد: در حالیکه در سطح نشریات بین‌المللی میزان استناددهی در حوزه پزشکی اعداد قابل توجهی را نشان می‌دهد، در سطح نشریات داخلی میزان استناددهی بسیار کمتر است؛ لذا باید به استناددهی کم پژوهشگران کشور به یکدیگر توجه کرد. برای ورود به این موضوع و تحلیل عمیق‌تر، لازم است مقایسه‌ای بین رفتار استنادی داخلی محققان با استناددهی در نشریات بین‌المللی صورت پذیرد. از سوی دیگر همان‌گونه که یکی از فلسفه‌های ایجاد و گسترش نشریات داخلی نیازهای داخل کشور بوده است، لازم است شاخص‌ها و روش‌های ارزیابی بومی را گسترش داد تا میزان دستیابی به این هدف قابل ارزیابی باشد.

رییس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی در ادامه گفت: در حال حاضر 465 نشریه در فهرست نشریات مصوب وزارت بهداشت حضور دارند که از این تعداد 89 نشریه نمایه PubMed و 175 نشریه نمایه Scopus را اخذ کرده‌اند که برخی نشریات در بیش از یک نمایه حضور دارند.

جهت مشاهده گزارش کامل به آدرس: https://www.sid.ir/pr/jcr1400.pdf مراجعه کنید