مدیر گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی تشریح کرد:
مهمترین مسائل کلیدی در بازنگری طرح آمایش استان خراسان رضوی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، مدیر گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تشریح مهمترین مسائل کلیدی در بازنگری طرح آمایش استان خراسان رضوی گفت: تداوم و تعمیق مسئله بحران آب در استان و آینده انتقال آب، حاشیه نشینی ، توزیع جغرافیایی و تشدید مهاجرتهای روستا-شهری، آلودگی هوا فرونشست از مهمترین چالشهای پیش رو و موضوع زیارت و گردشگری، احیاء محور شرق به عنوان یک کریدور و محور توسعه ملی و فراملی، نقش و جایگاه زبان و فرهنگ در خراسان بزرگ و کم توجهی به مقوله مرز به عنوان یک فرصت توسعه و برونگرایی اقتصاد استان از جمله ظرفیتهای توسعه استان خراسان رضوی است.
دکتر حسین آقاجانی با بیان این مطلب افزود: استان خراسان رضوی در افق 1424 بهرهمند از نظام حکمروایی خوب و اقتصاد متنوع دانشبنیان با تاکید بر زیارت و گردشگری است.
وی تصریح کرد: در افق 1424، استان خراسان رضوی با برخورداری از شبکه حملونقل ایمن و سریع در گذرراههای بینالمللی، دارای تعاملات سازنده منطقهای و جهانی است، ساکنین سرزمین خورشید، با سرمایه اجتماعی بالا و کیفیت زندگی مطلوب، در نظام سکونتگاهی و فعالیتی شبکهای، متعادل، منسجم، چندمرکزی و همپیوند، با حاشیهنشینی کمتر زندگی میکنند.
مدیر علمی بازنگری طرح آمایش استان خراسان رضوی عنوان کرد: همچنین در افق برنامه؛ محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی با رویکرد سازگار با اقلیم، صادراتمحور، با ارزش افزوده بالا و رهیافت فناورانه تولید میشود. خراسان رضوی به عنوان هاب انرژیهای تجدیدپذیر با بهرهبرداری پایدار و بهینه از منابع طبیعی، دارای محیط زیست سالم و تابآور در مقابل انواع مخاطرات محیطی است.
مدیر گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: قطب زیارت و گردشگری سلامت، پایگاه فرهنگی و مذهبی ایران، قطب آموزش عالی آموزشهای مهارتی در شرق کشور، کانون کسب و کارهای دانش بنیان و فناوریهای هوشمند، قطب بازرگانی و دروازه ورود به آسیای مرکزی و افغانستان از ماموریت های خراسان رضوی در بازنگری طرح مطالعات آمایش استان است.
دکتر آقاجانی قطب محصولات کشاورزی صادرات محور به ویژه زعفران، پسته، زیره سبز و کشمش، کانون صنایع غذایی شرق کشور، قطب فرآوری کانیهای غیرفلزی و صنایع معدنی، فولادی، قطعه سازی خودرو و تجهیزات برقی، هاب مخابراتی، هوایی، جادهای و ریلی شرق کشور و آسیای مرکزی، ایفای نقش فعال در کریدورهای محور شمال شرق به غرب و شمال شرق به جنوب شرق، ایفای نقش در تولید انرژیهای نوین بادی، خورشیدی و گازی و تامینکننده امنیت مرزهای شمال شرق کشور از دیگر ماموریت های خراسان رضوی در بازنگری طرح مطالعات آمایش استان دانست.
وی ادامه داد: افزایش تنوع زمینههایگردشگری و ارتقای کمی و کیفی زیرساختها، افزایش میزان ظرفیتهای گردشگری سلامت، طبیعی(اکوتوریسم، ژئوتوریسم، ماجراجویانه)،ورزشی، کشاورزی، فرهنگی و تاریخی، افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی در گردشگری، ساماندهی مراکز جاذب زیارتی، گردشگری فرهنگی، تاریخی، طبیعی و سلامت، شناسایی، مستندسازی، معرفی و ثبت ملی و جهانی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی، حفاظت، مرمت، احیاء، مدیریت و بهره برداری مستمر و خردمندانه از میراث فرهنگی و طبیعی، تولید محتوا در مورد مقاصد مختلف گردشگری و معرفی مسیرهای تاریخی، تمدنی و طبیعی گردشگری استان در افق 1424 است.
مدیر علمی بازنگری طرح آمایش استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد:گستره جغرافیایی پهناور خراسان رضوی و ریشههای عمیق فرهنگی-تاریخی فراتر از مرزهای جغرافیایی آن دامنه متنوعی از ظرفیتها را ایجاد کرده است. در کنار این ظرفیتها و مزیت های منحصر بفرد زیارتی-گردشگری، کشاورزی، ترانزیتی،صنعتی و معدنی استان تحقق توسعه نیازمند مدیریت منسجم سرزمینی و حکمروایی خوب و بهرهبرداری پایدار از رهیافت مطالعات آمایش سرزمین است.