افتتاح کلینیک غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان جهاددانشگاهی خوزستان

۰۲ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۸:۵۹ کد : ۵۴۱۷۰ تاپ خبر پژوهشی
کلینیک غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان، یکشنبه ۳۰ بهمن‌ماه در مرکز پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان افتتاح شد.
افتتاح کلینیک غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان جهاددانشگاهی خوزستان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، کلینیک غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان، با حضور معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی، سرپرست سازمان جهاددانشگاهی خوزستان، رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان، یکشنبه ۳۰ بهمن‌ماه در مرکز پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان افتتاح شد.

 

ارائه ۳ سطح خدمات در کلینیک درمان سرطان پستان جهاددانشگاهی خوزستان

دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی اظهار کرد: در راستای فعالیت‌های سازمان جهاددانشگاهی در حوزه جهاد علمی، کار فرهنگی، اجتماعی و عرضه خدمات تخصصی در حوزه بهداشت و سلامت، شاهد افتتاح مرکز غربالگری، کنترل و درمان سرطان پستان جهاددانشگاهی خوزستان هستیم.

وی افزود: این مرکز بنا بر تکلیف قانونی و وظیفه نهادی جهاددانشگاهی به بهره‌برداری رسید تا خدمات تخصصی با هزینه‌های مناسب به مردم خوزستان ارائه شود؛ این خدمات در سه سطح پیشگیری، تشخیص به‌موقع و درمان مؤثر خواهند بود که انجام به‌موقع این خدمات امید به زندگی را بهبود می‌بخشد، یکپارچگی خانواده را حفظ می‌کند، هزینه‌های درمان را کاهش می‌دهد و منجر به آرامش خانواده و داشتن جامعه شاداب می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: این وظیفه در کنار حوزه باروری و درمان ناباروری یکی از کارهای اساسی جهاددانشگاهی در حوزه سلامت و پزشکی است که امیدواریم در انجام فعالیت‌ها موفق باشیم.

 

اقدامات ماندگار جهاددانشگاهی مورد غفلت سایر بخش‌ها است

دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی اظهار کرد: اقدامات ماندگار جهاددانشگاهی کارهایی هستند که به‌نوعی مورد غفلت سایر بخش‌ها و به عبارتی کارهای بر زمین مانده، بوده‌اند. این سازمان رویکرد خدمت به مردم داشته و در تلاش برای پوشش دغدغه‌های مردم بوده است.

وی افزود: در اقصی نقاط کشور در بحث شکل‌گیری شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان پستان این مشکل وجود داشته اما با بررسی‌های انجام شده، جاهایی که بیشتر نیازمند هستند در اولویت قرار گرفته‌اند.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی گفت: بنابراین ۱۱ مرکز استان در اولویت قرار گرفته‌اند که پنج مرکز استان در اولویت نخست قرار داده شده‌اند؛ با حمایت ویژه مجلس شورای اسلامی و به‌ویژه کمیسیون بهداشت و درمان این کار پیگیری شده است و امیدوارم این زحمات با قوت و قدرت ادامه یابد.

دکتر فارسی گفت: باید حواسمان باشد در بحث درمان ناباروری، رشد جمعیت و درمان سرطان پستان، جامعه هدف مادران یعنی محور خانواده هستند و امیدواریم بتوانیم قدم‌های مفید و موثری بیش از گذشته برداشته باشیم.

وی افزود: در این زمینه نیازمند هم‌افزایی و حمایت همه مسئولان هستیم. انتظار می‌رود کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۲ به‌صورت ویژه این موضوع را مد نظر قرار دهد و این حمایت‌ها تداوم یابد تا بهترین شرایط در پیشگیری و کنترل این بیماری ایجاد شود.

 

جزئیات فعالیت نخستین مرکز غربالگری و درمان سرطان پستان جهاددانشگاهی در خوزستان

رحیم امیری سرپرست سازمان جهاددانشگاهی خوزستان اظهار کرد: یکی از عرصه‌هایی که از دیرباز جهاددانشگاهی کشور و به ویژه این سازمان در خوزستان برای خدمت‌رسانی انتخاب کرده، حوزه پزشکی است.

وی افزود: سازمان جهاددانشگاهی در بخش رشد، فناوری و مباحث علمی کارنامه خوبی دارد و مراکزی مانند رویان و پژوهشکده سرطان معتمد نماد این حرکت‌ها هستند. در خوزستان نیز بخشی از این خدمات ارائه می‌شود.

سرپرست سازمان جهاددانشگاهی خوزستان گفت: از دیرباز خدمات تخصصی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی در مجموعه جهاددانشگاهی به ویژه در خوزستان برای خدمت به مردم انتخاب شده است.

امیری بیان کرد: در ادوار مختلف در سازمان جهاددانشگاهی خوزستان این دغدغه وجود داشته که بخشی از چالش‌ها و کمبودهای حوزه پزشکی، بهداشتی و درمان جبران شود و عملکرد سال‌های گذشته در این راستا بوده است.

وی با بیان اینکه سرطان پستان یک چالش ملی است و به شدت در خوزستان بروز دارد، عنوان کرد: همه آمارها نشان می‌دهد باید کار جدی در زمینه غربالگری، تشخیص و درمان سرطان انجام شود بنابراین در این راستا این مرکز به بهره‌برداری رسیده است.

سرپرست سازمان جهاددانشگاهی خوزستان گفت: با توجه به توانمندی‌های سازمان جهاددانشگاهی به ویژه پژوهشکده سرطان معتمد، مجلس شورای اسلامی به‌عنوان نهاد قانون‌گذار به این نتیجه رسید که می‌توان به جهاددانشگاهی اعتماد کرد و مأموریت راه‌اندازی شبکه ملی غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان را به این سازمان محول کردند که امروز نخستین مرکز استانی این شبکه در خوزستان راه‌اندازی شده است.

وی بیان کرد: البته هنوز در آغاز راه و نیازمند حمایت‌های جدی در سطح استانی و ملی هستیم.

 

بهره‌برداری از ۵ مرکز تشخیص و درمان سرطان پستان در کشور تا پایان سال

دکتر رامین صرامی فروشانی رییس پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی اظهار کرد: سرطان پستان عامل اصلی مرگ و میر زنان در دنیا است که در ایران این بیماری با شیب فزاینده گوی سبقت را از دیگر سرطان‌ها ربوده است به گونه‌ای که اکنون فارغ از جنسیت، سرطان نخست شده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به سرطان پستان افزود: تشخیص به موقع سرطان پستان می‌تواند شانس بقای بیمار را به‌صورت قابل توجه افزایش دهد. همچنین عوارض درمان و مخارج آن را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

رییس پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی تصریح کرد: متاسفانه نظام بهداشت ایران، درمان محور است و به همین علت منتظر می‌مانیم تا عوارض بروز و به حد کمال برسد و بعد تجهیزات پیشرفته و هزینه‌بری برای درمان نیاز داریم.

دکتر صرامی فروشانی گفت: در این سیستم معیوب، شناسایی توده در بانوان ایرانی با اندازه بالای ۲-۳ سانتیمتر است در حالی که طبق استاندارد باید زیر یک سانتی‌متر باشد. اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود یا متوجه شویم کدام فرد در ریسک ابتلا به این بیماری قرار دارد، قطعاً این هزینه به نظام سلامت، خانواده‌ها و زنان ایرانی تحمیل نمی‌شود.

وی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه امسال، مأموریت ملی و کلان مهم ایجاد شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان پستان را به درستی و به شایستگی به جهاددانشگاهی محول کرد. اینکه چنین توانمندی در جهاددانشگاهی دیده شده موجب خوشحالی و احساس غرور ما شده است.

رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی بیان کرد: اگر چه سازمان جهاددانشگاهی تمام قد در این زمینه ورود کرد اما آن گونه که می‌توانستیم شاهد به ثمر رسیدن مصوبه مجلس نبودیم زیرا مقرر بود ۱۱ مرکز استانی فعال شوند که امید داریم تا پایان امسال حدود پنج مرکز به بهره‌برداری برسند.

دکتر صرامی فروشانی گفت: اینکه می‌بینیم نخستین مرکز در خوزستان افتتاح شده حاصل دست رنج جهادگران واحد خوزستان است. این موضوع نشان می‌دهد واحدی که توانایی ساخت مته‌های پیچیده حفاری را دارد، چگونه می‌تواند در حوزه‌های دیگر نیز توانمندی خود را نشان دهد.

وی افزود: این کار یک شروع و مقدمه است که می‌تواند نشان دهد اگر به خوبی از سازمان جهاددانشگاهی حمایت شود، ظرفیت این سازمان بسیار بیشتر از ایجاد ۱۱ مرکز استانی است. این سازمان به راحتی می‌تواند کل کشور را پوشش دهد و از این ظرفیت برای ایجاد شبکه پیشگیری، تشخیص، کنترل و درمان سرطان پستان استفاده کنیم.

وی افزود: جهاددانشگاهی خوزستان این توانایی را دارد که نه تنها در اهواز بلکه شهرهای دیگر که محرومیت بیشتری دارند، چنین مراکزی ایجاد کند.

 

افتتاح نخستین مرکز تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان در خوزستان مایه مباهات است

مهرداد نیکو رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان اظهار کرد: با این اقدامات ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی خوزستان در حال توسعه است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: در صورت تشخیص زود هنگام بیماری، درمان آن نیز زودتر و با هزینه کمتری انجام می‌شود. همچنین کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد.

نیکو عنوان کرد: در حال حاضر با انجام اقدامات بهداشتی در این نظام سلامت، طول عمر و امید به زندگی در حال افزایش است اما در کنار طول عمر ملاحظاتی وجود دارد؛ با افزایش سن، بیماری‌ها به سمت افراد با سن بالا می‌رود بنابراین باید در جامعه‌ای که میانگین طول عمر بالایی دارد، ملاحظات بهداشتی تقویت شود.

وی با بیان اینکه کسی که کار جهادی می‌کند ابتدا تفکر و سپس تلاش می‌کند، عنوان کرد: خوشبختانه در مجلس شورای اسلامی به این موضوع توجه شد و جهاددانشگاهی به‌عنوان خط‌شکن این کار بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: برای خوزستانی‌ها مایه مباهات است که نخستین مرکز در خوزستان افتتاح می‌شود و این ظرفیت در خدمت مردم قرار گرفته است.