درصد بالای موفقیت درمان ناباروری در قم

۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۴:۴۸ کد : ۵۳۷۷ پژوهشی
درصد بالای موفقیت درمان ناباروری در قم

رئیس جهاددانشگاهی استان قم عنوان کرد: بیماران مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی واحد استان قم باشناخت کامل این مرکز را انتخاب کردند، این مرکز در بین ۷۰ مرکز خدمات تخصصی جز ۱۰ مرکز موفق در درمان ناباوری است؛ میزان موفقیت در این عرصه بسیار مهم است و آمار موفقیت این مرکز در برخی اوقات از ۴۵ درصد نیز بالاتر است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد حیدری چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران استان قم، در حاشیه نمایشگاه «شکوه چهل ساله در قم» در مصلای قدس قم گفت: جهاد دانشگاهی به واسطه ماهیت انقلاب اسلامی و پس از بحث انقلاب فرهنگی تأسیس شد.

وی افزود: در ابتدا قرار بود در خلاء تعطیلی دانشگاه نیروهای دانشگاهی پراکنده نشوند و جهاد مدیریت موقت دانشگاه‌ها را به عهده گرفت و پس آغاز جنگ طرح‌های پژوهشی و مورد نیاز کشور را به واسطه تحریم و تنگنای فنی کشور اجرا کرد.

وی گفت: ایجاد فضای واسطه بین دانشگاه و جامعه و صنعت از رسالت‌های اولیه جهاددانشگاهی بود؛ این عرصه نیز در سه بخش آموزش و پژوهش و فرهنگ ساماندهی شد و در دوره اصلاحات بخش تجاری سازی پژوهش و اشتغال فارغ التحصیلان به مأموریت‌های جهاد اضافه شد.

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم با بیان اینکه جهاددانشگاهی قم ۱۱ سال است که در این چهار بخش به فعالیت می‌پردازد، گفت: در بخش آموزش در سه بخش فعالیت خود را آغاز کردیم؛ در همه استان‌ها حداقل یک مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی ایجاد شده است. فارغ التحصیلان در کشور ما در رشته علمی خود مهارت‌های نظری را می‌آموزند ولی توانایی کار را پیدا نمی‌کنند؛ جهاددانشگاهی در این زمینه دوره‌هایی را تدوین کرده است که بتوانند فضای کار را پیدا کنند.

حیدری عنوان کرد: با توجه به حضور منسجم در همه دانشگاه‌های دولتی فعالیت‌های فرهنگی و دینی و آموزشی و هنری نیز در حوزه فرهنگی و علمی و آموزشی سامان دهی می‌شود؛ برنامه‌های جهاددانشگاهی در سه حوزه ملی، استانی و دانشگاهی برگزار می‌شود.

وی گفت: ۹۰ درصد فعالیت‌های فرهنگی جهاد توسط دانشجویان در دانشگاه‌ها انجام می‌شود؛ در زمینه اشتغال نیز در حوزه مطالعات اولیه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شده است و مسئولان نیز در این زمینه مساعدت‌هایی داشته‌اند.

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم اظهارکرد: در دولت اصلاحات معاونتی در وزارت خانه‌ها به عنوان اشتغال مصوب شد که این ایده توسط جهاددانشگاهی مطرح شد.

وی گفت: به دنبال طرح حمایتی دولت از زوج‌های نابارور حمایت‌هایی از این زوجین در خصوص فرزند اول انجام می‌شد که در این زمینه قراردادی از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی با مراکز درمان ناباروری که در این زمینه موفق هم عمل می‌کردند منعقد شد و خدمات رسانی به زوج‌های جوان انجام می‌گرفت.

وی افزود: پس از مدتی دانشگاه علوم پزشکی نیز بدون اینکه ضرورتی در این زمینه وجود داشته باشد -زیرا مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم عالی‌ترین خدمات تخصصی با بالاترین سطح موفقیت را که بالاتر از سطح جهانی است را ارائه می‌داد- ایجاد کرد و به همین دلیل قرارداد دانشگاه علوم پزشکی با جهاددانشگاهی لغو شد که این مساله مشکلات بسیاری برای بیماران ایجاد کرد.

حیدری تصریح کرد: همین مساله باعث شد که در یک مقطع هشت ماهه یک سوم آمار مراجعات به مرکز درمان تخصصی ناباروی جهاددانشگاهی کاهش یابد و بیماران در این میان متضرر شوند که این آمار بازگشت زیرا مردم در بحث درمان ناباوری به دنبال جواب و پاسخ هستند که خدمات مرکز ناباوری جهاددانشگاهی قم به واسطه خدمات فوق تخصصی که ارائه می‌دهد باعث شد که مردم نیز به رغم سخت‌تر شدن شرایط به این مرکز مراجعه کنند.