برگزاری آیین تکریم و معارفه رییس پیشین و سرپرست جدید جهاددانشگاهی خوزستان

نیروهای این نهاد متبلور کننده فرهنگ جهادی و اخلاق در فضای حرفه‌ای هستند
۲۱ دی ۱۴۰۱ | ۰۹:۱۳ کد : ۵۲۵۹۴ تاپ خبر پژوهشی
در آیین تکریم دکتر سید علیرضا علوی رییس پیشین و معارفه مهندس رحیم امیری سرپرست جدید جهاددانشگاهی خوزستان بیان شد: در جهاددانشگاهی نه ساختمان‌های آن‌چنانی و نه منابع زیادی داریم؛ تنها داشته همین فرهنگ و روحیه جهادی است و نیروهای جهاد، متبلور کننده فرهنگ جهادی و اخلاق در فضای حرفه‌ای هستند.
برگزاری آیین تکریم و معارفه رییس پیشین و سرپرست جدید جهاددانشگاهی خوزستان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، آیین تکریم دکتر سید علیرضا علوی رییس پیشین و معارفه مهندس رحیم امیری سرپرست جدید جهاددانشگاهی خوزستان با حضور دکتر یعقوب فتح الهی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری و سید رضی آقاسیدی سرپرست معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی امروز (۲۰ دی‌ماه) در موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد.

دکتر یعقوب فتح الهی در این مراسم اظهار کرد: در جامعه ما گزاره‌هایی در جریان است که معمولاً در محافل درباره آن صحبت می‌شود و دغدغه است. برای ما از گذشته مطرح کرده‌اند که علم بهتر است یا ثروت که این موضوع یک گزاره است. اخیراً نیز گفته می‌شود که علم را به ثروت تبدیل کنیم غافل از اینکه علم، خود برترین ثروت است و این دیدگاه اسلام است.

وی افزود: دانشگاه، نمادی از نهاد علم و فناوری است. نسبت دانشگاه و صنعت را در یک دوره مطرح کردیم و اکنون هم مطرح می‌کنیم و نسبت دانشگاه به اقتصاد و دانشگاه نسبت به جامعه را نیز مطرح کردیم و منظور از جامعه، مردم و فرهنگ و اقتصاد است.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: اگر بخواهیم دانشگاه در جامعه اثرگذار باشد باید چه کار کنیم؟ در همه مراکز علمی و حتی نشست‌های مردمی مطرح است که دانشگاه چکار می‌کند و چرا در زندگی دیده نمی‌شود؟ اگر سیر تاریخی کارکرد دانشگاه‌ها را ببینیم انتظار مردم از دانشگاه، تربیت نیروی انسانی و تأمین سرمایه نیروی انسانی بوده است، اما با توجه به سیر تاریخی نسل‌های مختلف دانشگاهی در بسترهای اجتماعی و اقتصادی، این انتظار که دانشگاه بتواند اشکال زندگی مردم را تحت تأثیر قرار دهد و مشاغل را ایجاد و اقتصاد را پویا کند، وجود دارد و این موضوع، امروز یک مطالبه عمومی است.

دکتر فتح الهی ادامه داد: ما باید چکار کنیم که این انتظار عملیاتی شود؟ البته جهاددانشگاهی کارهایی انجام داده است. بنابراین دانشگاه عامل پیشرفت اقتصادی است و باید سرمایه‌های دیگری هم به جامعه عرضه کند، نه‌تنها سرمایه انسانی که دانش‌آموختگان هستند و از نظر بینش، دانش و خلاقیت کار انجام می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت نیاز به سرمایه اجتماعی دارد، بیان کرد: صرفاً حضور فرد دانش‌آموخته نمی‌تواند این را محقق کند. وقتی از سرمایه دانشی پیشرفت صحبت می‌شود، منظور دانش دانش‌آموختگان نیست. سرمایه دیگری که دانشگاه باید عرضه کند سرمایه فناوری، نوآوری و کارآفرینی است.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی تاکید کرد: پنج سرمایه از نهادهای علمی و فناوری امروز مطالبه می‌شود و این پنج سرمایه در کنار هم می‌تواند تبدیل به ثروت شود. در اقتصاد چه باید رخ دهد که سرمایه، ثروت شود؟ آناتومی و معماری و برآیندهای اقتصادی ایران را ببینید؛ آیا قدرت جذب این سرمایه‌ها را دارد؟ آیا می‌تواند در درون خود با این سرمایه‌ها به‌عنوان ورودی اقتصاد و خروجی دانشگاه، تبدیل به ثروت شود. خروجی باید ثروت شود. آیا آناتومی اقتصاد و قوانین حاکم بر بدنه اقتصادی ایران می‌تواند این ورودی‌ها را تبدیل به ثروت کند تا بتوانیم تعالی و سعادت ملی را رقم بزنیم و جامعه متعالی و عزتمند داشته باشیم؟

دکتر فتح الهی افزود: در چه بخش‌هایی از جامعه می‌توانیم این سعادتمندی و تعالی را ببینیم؟ کجای زندگی مردم باید تغییر کند؟ ایمنی و امنیت فراگیر باید شکل گیرد؛ در نهایت سرمایه‌ها را باید در زندگی مردم ببینیم و در زندگی مردم ایمنی و امنیت به‌صورت فراگیر ایجاد شود. اما در کنار آن، باید آزادی و حریت فردی و اجتماعی هم وجود داشته باشد؛ این جریان برای جامعه بسیار مفید است.

وی عنوان کرد: سلامت مردم باید از این جریان متأثر شود. سلامت باید در چند حوزه محقق شود و بتوانیم سلامت حراستی، جسمی، روحی، معنوی و اجتماعی را محقق کنیم. فرهیختگی و فرزانگی نیز باید در جامعه فراگیر شود و قابل اندازه‌گیری و دیده شدن باشد.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی بیان کرد: حکمرانی خوب و محیط طبیعی پاک و حفظ آن، باید مدنظر قرار گیرند. محیط سرمایه‌گذاری ما باید برنامه‌محور باشد و باید بتوانیم محیط مناسبی برای کسب و کار افراد نخبه و خبره طراحی کنیم؛ این مهم‌ترین مشکل ما است.

وی افزود: ما انبوه دانش‌آموختگان را داریم که محیط کار مناسبی برای آن‌ها نداریم. در بدنه اقتصاد، محیط مناسبی برای کسب و کار دانش‌آموختگان و نخبگان طراحی نکرده‌ایم در حالی که اگر کارهای ما درست باشد، باید دسترسی آزاد به بازار کار اتفاق بیفتد و همه کسب و کارها بتوانند بر اساس روابط اقتصادی بازار کار پیدا کنند و نه ارتباطات دیگر.

دکتر  فتح الهی ادامه داد: ما باید بهترین کیفیت زندگی مردم را رقم بزنیم و این سرمایه‌ها در فرآیندهای اقتصادی به ثروت تبدیل شود. باید کیفیت زندگی مردم تأمین شود، نه در حدی که برای زنده ماندن امرارمعاش کنند بلکه کیفیت اقتصادی باید در وضع مطلوب قرار گیرد. همه این‌ها قابل سنجش و اندازه‌گیری است و جهاددانشگاهی نیز ظرفیت‌هایی برای اندازه‌گیری این مسائل دارد.

وی تاکید کرد: اگر امروز جهاددانشگاهی به‌عنوان یک‌نهاد علم و فناوری مطرح است که ساخته و پرداخته نظام جمهوری اسلامی و برخاسته از متن انقلاب است، انتظار داریم که برای این سرمایه‌ها کار اساسی انجام دهد و خود مغلوب جریان دانشگاهی غیرانتفاعی و...نشود و کار بزرگی برای کشور انجام دهد. در بستر اقتصادی و اجتماعی ایران چه اتفاقی باید بیفتد که این پنج سرمایه بتواند حرکت کند اما حرکت نمی‌کند و جزئی است.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با بیان اینکه در ایران باید تجدید بنای اقتصادی صورت گیرد، گفت: تجدید بنای دانشگاهی بعد از انقلاب، برای آغاز کار نسل دانشگاه‌های آموزشی و پژوهشی انجام شد و هم‌اکنون نیز در جریان است اما تجدید بنای اقتصادی هنوز رخ نداده است. در گام دوم انقلاب برای اینکه کارکرد دانشگاه را به زندگی مردم ببریم، نیاز به تجدید بنای اقتصادی داریم و به این منظور، همه با تمام توان باید کاری کنیم.

جهاددانشگاهی خوزستان، از پرافتخارترین سازمان‌ها است

در ادامه سید رضی آقاسیدی اظهار کرد: ما در جهاددانشگاهی نه ساختمان‌های آن‌چنانی و نه منابع زیادی داریم؛ تنها داشته همین فرهنگ و روحیه جهادی است و نیروهای جهاد، متبلور کننده فرهنگ جهادی و اخلاق در فضای حرفه‌ای هستند.

وی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات دکتر علوی رییس سابق جهاددانشگاهی خوزستان عنوان کرد: سازمان جهاددانشگاهی خوزستان یکی از پرافتخارترین و باصلابت‌ترین جهادهای دانشگاهی در سراسر کشور است. دکتر علوی صادقانه خدمت کرد و با مدلی پیشرفته، صادقانه پیگیر بود تا بازآفرینی و تحول اتفاق بیفتد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی گفت: بعضی جهادها از ابتدای تأسیس تنومند، پرافتخار و منسجم بوده‌اند مانند استان خوزستان؛ علی‌رغم اینکه شاید اینجا مستعد چندگانگی‌های بیشتری بود. با این حال برخی از استان‌هایی که ظاهراً هیچ چالشی در آن‌ها دیده نمی‌شود، از همان ابتدا متفاوت متولد شده‌اند.

آقاسیدی یادآور شد: علی‌رغم ظرفیت‌هایی که در استان خوزستان وجود دارد اما خوشبختانه هیچ چالشی به معنای بحران نداشتیم و شاهد بحران در جهاددانشگاهی خوزستان نبودیم. همیشه شاهد درخشش مجموعه جهاددانشگاهی خوزستان بوده‌ایم و از این پس نیز با همدلی و انسجام در کنار هم اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.

اهمیت و غنای جهاددانشگاهی خوزستان

در ادامه این مراسم دکتر محمدرضا پورعابدی مشاور رییس جهاددانشگاهی و دبیر هیات امنای این نهاد اظهار کرد: دهه ۷۰ اولین سال‌هایی بود که موسسات غیر انتفاعی مشغول به فعالیت شده بودند؛ یک میلیون نفر در کنکور شرکت می کردند و جمعیت زیادی پشت کنکور می‌ماندند. در همان سال‌ها در دو رشته کامپیوتر و زبان انگلیسی دانشجو پذیرفتیم و دکتر علوی از اولین دانشجویان زبان بود و از آن زمان وارد حوزه فعالیت در جهاددانشگاهی شد. بعد از آن به عنوان معاون فرهنگی و آموزشی و سپس به عنوان رییس جهاددانشگاهی خوزستان و مدیری نسل چهارمی، مسئولیت گرفت‌.

دبیر هیات امنای جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی خوزستان هم در کشور و هم درون خود موفق به ارایه نیروی‌ انسانی خوب بوده است. زمانی که مسئول شدم، وقتی در جلسات حضور پیدا می‌کردم مرتبا گفته می‌شد خوزستان محروم است و به عنوان یک خوزستانی احساسم این بود که محرومیت از استان و مردم نیست بلکه از ما مسئولان است. لذا همه تلاش این بود که حداقل در جهاددانشگاهی این‌چنین نباشیم و خیلی از اولین‌هایی که در جهاد کشور وجود داشت در خوزستان رخ داد.

وی گفت: اولین موسسه آموزش عالی و اولین شعب خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا در استان خوزستان راه‌اندازی شد که این نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه و غنای جهاددانشگاهی خوزستان است. این که مطرح می‌شود خوزستان محروم است، چنین چیزی وجود ندارد و استان خوزستان پتانسیل‌های فوق العاده‌ای دارد و این محرومیت اگر وجود داشته باشد در مدیرانی مانند من و امثال من است.

لزوم تداوم جوان‌گرایی در جهاددانشگاهی به عنوان عامل موفقیت

در ادامه دکتر سیدعلیرضا علوی، اظهار کرد: وعده‌ای در سال ۹۵ در مراسم تودیع و معارفه داشتم و قرار بود روی سه اصل خداباوری، برنامه‌محوری و عدالت‌خواهی کار کنیم. اگر موفقیتی در جهاد محقق شده است، ما کاره‌ای نیستیم زیرا اگر اراده خدا در آن نباشد هرچه تلاش کنیم نتیجه نخواهد داد.

وی افزود: در بحث برنامه‌محوری تلاش کردیم که از روز اول بدانیم قرار است چه کنیم و کجا  ایستاده‌ایم. در این سال‌ها تلاش شد از ظرفیت جوانان بیشتر استفاده شود. ۱۰ معاونت در مجموعه سازمان جهاددانشگاهی وجود دارد و در این شش سال ۱۱ نفر برای اولین بار در جمع معاونان قرار گرفتند که سابقه معاونت نداشتند. تلاش شد به جوانان فرصت داده شود تا توانایی خود را نشان دهند و برای اولین بار نیز ۲۱ کارشناس، مدیر شدند.

دکتر علوی گفت: امیدواریم سنت جوان‌گرایی که یکی از عوامل موفقیت جهاددانشگاهی در کشور است، همچنان ادامه پیدا کند. قطعا جهاددانشگاهی با وجود ظرفیت نیروی انسانی و حمایت مدیران، دانشگاه‌ها و دفتر مرکزی، روزهای خوبی پیش رو خواهد داشت.

نگاه رو به جلوی نیروها در جهاددانشگاهی خوزستان

به گزارش ایسنا، مهندس رحیم امیری نیر در ادامه این مراسم اظهار کرد: با مجموعه‌ای روبه‌رو هستیم که همه همکاران در آن نگاهی رو به جلو دارند بنابراین از اساتید، روسای ادوار جهاد و مدیران استانی خواهش می‌کنم کمک کنند تا بتوانیم نقش موثرتر و پررنگ‌تری داشته باشیم.

وی افزود: امیدواریم این اعتماد ادامه داشته باشد؛ قابلیت و پتانسیل وجود دارد و امیدواریم بتوانیم ظهور بهتری برای نقش‌آفرینی داشته باشیم.

کلید واژه ها: سازمان جهاددانشگاهی خوزستان دکتر علوی دکتر فتح اللهی مهندس امیری