نگاهی جامع بر ناباروری از تشخیص تا تولد نوزاد سالم در بیست و چهارمین کنگره پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی/اهمیت توجه به جوانی جمعیت در حوزه سلامت

۱۷ دی ۱۴۰۱ | ۱۰:۲۲ کد : ۵۲۴۱۷ تاپ خبر پژوهشی
در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین کنگره بین‌المللی «نگاهی جامع بر ناباروری از تشخیص تا تولد نوزاد سالم» بر اهمیت سلامت خانواده در حوزه درمان ناباروری، توجه به جدی‌ترین تهدیدهای حوزه سلامت و نگاه کاربردی و عملی به موضوع ناباروری تاکید شد.
نگاهی جامع بر ناباروری از تشخیص تا تولد نوزاد سالم در بیست و چهارمین کنگره پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی/اهمیت توجه به جوانی جمعیت در حوزه سلامت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، بیست و چهارمین کنگره بین‌المللی «نگاهی جامع بر ناباروری از تشخیص تا تولد نوزاد سالم» صبح روز 14دی‌ماه توسط پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در سالن دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد.

مراسم افتتاحیه این کنگره با حضور دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، دکتر مستکین نماینده کمیسیون ملی یونسکو، دکتر صادقی رییس پژوهشگاه فن آوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی - ابن سینا برگزار شد.

 

تاکید پژوهشگاه ابن سینا بر سلامت خانواده در حوزه درمان ناباروری

دکتر محمدرضا صادقی رییس پژوهشگاه فن آوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی - ابن سینا و رییس کنگره گفت: با توجه به این که امروزه بحث فرزندآوری نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنیا یکی از مسائل استراتژیک و اساسی است که دولت‌ها دنبال می‌کنند و همچنین تغییر در الگوی زندگی و مسائل فرهنگی، اجتماعی، صنعتی و اقتصادی که در کشور صورت گرفته است می‌توان گفت جوانی جمعیت و فرزندآوری به چالشی برای بسیاری از کشورها تبدیل شده است.

وی با اشاره به این که ناباروری به عنوان یکی از مؤلفه‌های فرزند آوری به تنهایی در افزایش جمعیت مؤثر نیست، اظهار کرد: از تولد اولین کودک آی وی اف در دنیا بیش از 45 سال می‌گذرد و تولد این کودکان به 10 میلیون نرسیده است در حالی که جمعیت جهان بیش از 7 میلیارد است.

دکتر با بیان این که بروز تکنیک‌های درمان ناباوری در دنیا یک افق جدیدی را در حوزه‌های علمی و درمانی ایجاد کرده است گفت: با تولد اولین کودک آی وی اف که امکان نگهداری جنین در خارج از رحم برای انسان فراهم شد مسیرهای مختلفی ایجاد شده است که مسیر نویی در علم و تحقیقات محسوب می‌شود و افق‌های زیادی در تحقیق، درمان و صنعت ایحاد کرده است.

رییس کنگره ادامه داد: در گذشته تمام هدف این بود که زوج ناباروری که به پژوهشگاه ابن سینا مراجعه می‌کنند صاحب فرزند شوند، اما امروز نگاه، نگاه جامع‌تری است و دیگر هدف بارور کردن زوج نیست بلکه نگاه دراز مدت به سلامت این افراد داریم.

 

توجه به جمعیت و جوانی جمعیت در حوزه سلامت است

در ادامه دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اظهار کرد: تحقیقات و فناوری در کنار تولید علم و فناوری و مرجعیتی که دارد تهدیدهای حوزه سلامت را رصد و آینده نگاری می‌کند. یکی از جدی‌ترین تهدیدهای حوزه سلامت بار بیماری‌ها است.

وی دومین تهدید برای انسان‌ها را تغییرات اقلیمی بیان کرد و افزود: کم آبی و انرژی را می‌توان از موارد تغییرات اقلیمی است که این روزها شاهد آن هستیم و جدا از همه این‌ها امروز یکی دیگر از موضوعات با اهمیت در حوزه سلامت بحث جمعیت و جوانی جمعیت است که نیاز به توجه ویژه دارد.

دکتر پناهی تصریح کرد: ما امروز مراکز درمانی، تحقیقاتی و پژوهشکده‌های قابل قبولی در حوزه جعیت داریم، اما باید مراقبت کنیم تحقیقات در این حوزه و مداخلات از نظر اقتصادی مقرون به صرفه برای خانواده‌ها باشد. مطالبات مردم از مسولان این است.

 

تاکید بر نگاه کاربردی و عملی به موضوع ناباروری در این کنگره

همچنین دکتر انصاری پور دبیر علمی کنگره بیان کرد: محورهای این برنامه که شامل سقط مکرر، جراحی ناباروری، شکست مکرر لانه گزینی، چالش‌های سن و ناباروری، پاسخ دهی ضعیف تخمدان و... می‌شود خود گویای کلیات برنامه است.

وی افزود: کنگره و برنامه‌های مختلفی در کشور در رابطه با موضوع ناباروری برگزار می‌شود اما آن چیزی که به آن نیاز داریم این است که به صورت کاربردی و عملی به موضوع نگاه شود؛ مانند گذشته نمی‌شود برای بیماران نسخه واحد نوشت و آن‌ها هم قبول و بدون هیچ پرسشی از پزشک آن را اجرا کنند. امروزه بیماران از پزشک سؤال می‌کنند و اطلاعات زیادی دارند بنابراین باید در این کنگره و سمینارهایی که پیش رو داریم بتوانیم پاسخگوی سؤالات باشیم.

گفتنی است، بیست و چهارمین کنگره بین‌المللی «نگاهی جامع بر ناباروری از تشخیص تا تولد نوزاد سالم» از 14 تا 16 دی‌ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده است.