رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف بیان کرد:
بومیسازی برج پاتیل گردان ریختهگری پیوسته در جهاددانشگاهی صنعتی شریف/طراحی، ساخت و راهاندازی بازوهای کامپوزیتی برای اولین بار در کشور
جهاددانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران (۱۲۵)
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی صنعتی شریف، دکتر محسن مردانی رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با بیان این که حمایت و توسعه فعالیتهای نوآور، خلاق و اقتصادی در اولویت برنامههای سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف قرار دارد، اظهار کرد: طی یکسال گذشته برای توسعه فعالیتها در زیستبوم فناوری و نوآوری کشور و تجاریسازی محصولات اقدام به تاسیس شرکت واحد سازمانی (هولدینگ شریف) با هدف اجرای تجاریسازی طرحهای فناورانه، بازرگانی و سرمایهگذاری شده و مرکز نوآوری و شتاب دهی (منش) نیز با هدف پذیرش و استقرار شرکتها و هستههای نوآور و فناور در حوزه هوش مصنوعی مبتنی بر اینترنت اشیاء فعالیت خود را آغاز کرده است.
رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با اشاره به فعالیتهای شاخص و فناورانه این سازمان گفت: ساخت برد کنترلی برای تبدیل گیربکسهای دستی به اتوماتیک، طراحی و ساخت تجهیزات و توسعه کاربردهای خودروهای متصل شرکت ایرانخودرو، طراحی و ساخت تجهیزات اندازهگیری ابعادی در حالت گرم که ایران را به جمع پنج کشور اول صاحب این تکنولوژی وارد میکند، بخشی از فعالیتها و خدمات شاخص این سازمان در حوزه ی صنعت است.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، اجرای طرح بومیسازی برج پاتیل گردان ریختهگری پیوسته را از جمله ی محصولات استراتژیک و طرحهای نوآورانهی دیگری ذکر کرد که در این سازمان در حال انجام است. این پروژه بهعنوان اولین گام در این زمینه، توسط متخصصان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در کشور انجام میشود و با توجه به نقش مهم صنایع فولادی کشور در اقتصاد، بومیسازی دانش فنی، طراحی و ساخت آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دکتر مردانی، داخلی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز خطوط شرکت ایرانخودرو را از دیگر فعالیتهای فناورانه و نوآورانه جهاددانشگاهی صنعتی شریف برشمرد و افزود: اجرای این طرح، علاوه بر کمک به خودکفایی کشور در این زمینه و قطع وابستگی به دیگر کشورها، 20 تا 40 درصد صرفهجویی ارزی برای کشور به دنبال دارد.
وی گفت: هماکنون ساخت گیربکسهای دستگاه پرس و قطعات یدکی کمپرسورها و ژنراتورهای برق، ایرگیج و برخی دیگر تجهیزات مورد نیاز شرکت ایرانخودرو به اتمام رسیده و وارد مرحله بهرهبرداری شده است و طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی بازوهای کامپوزیتی (فیبر کربنی) که از محصولات استراتژیک برای کشور در حوزه ی صنعت خودرو محسوب میشود، برای اولین بار توسط متخصصان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، در کشور ساخته شده است و هماکنون در مرحله ی نصب و تست قرار دارد.
دکتر مردانی با اشاره به طرحها و پروژههای شاخص این سازمان در حوزهی صنعت نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی و نیروگاهی، از اتمام ساخت موتورهای هیدرولیکی درون چاهی خبر داد و افزود: جهاددانشگاهی صنعتی شریف تنها سازنده این سیستم در ایران است و در حوزه نفت، پروژهها و محصولات فناورانهی دیگری از جمله دستگاه لوله مغزی سیار، کارتهای الکترونیکی دستگاه فلوکامپیوتر، دستگاه شعله بین و ... طراحی و ساخته شده است که با توجه به نیاز و سفارش شرکتهای فعال در این صنایع، ساخت و تحویل آن در قالب قراردادهایی با آنها ادامه دارد.
دکتر مردانی از توسعه آزمایشگاههای تخصصی متالورژی و راهاندازی آزمایشگاه کشش 100 تن این سازمان خبر داد و افزود: با راهاندازی این آزمایشگاه، ارایه کمی و کیفی خدمات به صنایع مختلف کشور در حوزهی تجهیزات خودرو، نفت و گاز، ادوات ریلی، فولاد، کشاورزی، نظامی و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی افزایش یافته است.
وی، به توسعه آزمایشگاه سامانههای الکترونیکی و هوشمند مرکز پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: این آزمایشگاه با دریافت گواهینامه تأیید صلاحیت آزمون معیار مصرف انرژی در ماینرها (تجهیزات استخراج رمز ارزها) از سازمان ملی استاندارد ایران (مرکز ملی تایید صلاحیت ایران)، بهعنوان اولین آزمایشگاه و تنها مرجع آزمون در کشور است که در این زمینه فعالیت میکند.
وی ادامه داد: این گواهینامه اولین گواهینامهای است که در زمینهی تایید استاندارد معیار مصرف انرژی تجهیزات استخراج رمز ارزها (ماینر) از سوی سازمان ملی استاندارد ایران صادر میشود و پیش از این، چنین گواهینامهای صادر نشده و آزمایشگاهی برای تأیید استاندارد مصرف انرژی ماینرها در کشور وجود نداشت.
رییس جهاددانشگاهی صنعتی شریف در ادامه به فعالیتهای آموزشی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف اشاره کرد و افزود: آموزش طراحی اتاقهای تمیز برای پاسخ به نیازهای صنایع داروسازی، تجهیزات پزشکی، خودرویی، فضایی، غذایی، اپتیک و ... از جملهی دورههای آموزشی است که برای اولین بار در ایران توسط مرکز آموزشهای تخصصی کاربردی این سازمان برگزار شد و بهصورت دورهای، برگزاری این دوره برای صنایع مختلف ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه دپارتمان علوم داده و هوش تجاری، برای اولین بار در سطح جهاددانشگاهی در مرکز آموزش جهاددانشگاهی صنعتی شریف راهاندازی شد، گفت: این دپارتمان هر ساله بیش از ۴۰ دورهی آموزشی برگزار میکند و با ۷۰۰ فارغالتحصیل، جزو پیشروهای آموزش در این حوزه در کشور است.
دکتر مردانی ادامه داد: دوره مدیریت محصولهای بر پایه فناوری اطلاعات نیز بهصورت انحصاری و اولین بار توسط مرکز آموزشهای تخصصی این سازمان در پاسخ به نیازهای شرکتهای استارتاپی، خدمات الکترونیکی و ... برگزار میشود.
وی گفت: گروه آموزشی اتوماسیون و رباتهای صنعتی مرکز آموزش سازمان نیز منحصر به فرد و پیشرو در سطح جهاددانشگاهی است و مخاطبان این دوره آموزشی نیز سازمان صنعتی و تمام کارخانجاتی که خطوط تولید و اتوماسیون صنعتی دارند، میباشند.