تاثیر گیاهان دارویی بر التهاب گلو
التهاب گلو، به عنوان یک علامت در بسیاری از بیماریهای عفونی و التهابی دستگاه تنفس فوقانی دیده میشود. این علامت بسیار شایع میباشد و بسیاری از عوامل ویروسی و باکتریال و حتی غیرعفونی باعث این التهاب میشوند و میتواند باعث ورم لوزهها شود.
رضازاده در ادامه گیاهان دارویی موثر در رفع التهاب و ورم مخاط گلو و همچنین ناراحتی های ناشی از آن را برشمرد و اظهار کرد: گیاه انجبار با نام. علمی Polygonum Bistorata L در التهاب دهان، گلو وهمچنین در درمان آفت بسیار موثر است و جوشانده دو مشت ریزوم گیاه در یک لیتر آب به طوری که به مدت 15دقیقه بجوشد را توصیه کرد.
وی اظهار کرد: این جوشانده را پس از صاف کردن به صورت غرغره و شستشوی مخاط دهان و حلق می توان استفاده کرد.
وی گیاه بارهنگ را نیز در رفع التهاب مخاط دهان و حلق و حنجره موثر دانست بدین صورت که 50 تا 100گرم برگ یا ریشه گیاه را در یک آب جوشانده و در روز 3 فنجان مصرف شود.
یکی دیگر از گیاهانی که این عضو هیات علمی در درمان التهاب گلو موثر دانست مریم گلی می باشد. مریم گلی با اسم علمی Salvia officinalis قابض و دارای اثر درمانی در رفع آنژین ، ورم مخاط دهان ،حلق و زبان است و می توان با شستشوی مخاط دهان و حلق به صورت غرغره کردن و یا مصرف جوشانده 5گرم برگ گیاه در یک لیوان آب از اثر درمانی این گیاه استفاده کرد.
وی در پایان به خواص بی نظیر ختمی و ممرز بعنوان قابض، نرم کننده مخاط ها و دارای اثر رفع تحریکات مخاط دهان و حلق اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در حدود 10 گرم از قطعات ریشه این گیاهان را در یک لیتر آب به طوری که به مدت 10 دقیقه بجوشد، جوشانده و بعد از صاف کردن به صورت غرغره و شستشوی مخاط حلق و دهان مورد استفاده قرار دهید.