رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تشریح کرد:

مهمترین اقدامات پژوهشکده گیاهان دارویی برای کنترل بیماری دیابت با استفاده از گیاهان دارویی/ورود یک داروی ضد دیابت به بازار در آینده نزدیک

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به مناسبت فرارسیدن چهاردهم نوامبر، روز جهانی دیابت، به بیان فعالیت های این پژوهشکده در حوزه درمان بیماری دیابت با استفاده از گیاهان دارویی پرداخت.
۲۶ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۲۹ کد : ۳۸۰۹۶ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر رضا غفارزادگان رییس این پژوهشکده در خصوص بیماری دیابت عنوان کرد: دیابت از جمله بیماری های مزمن است که به دلیل کمبود یا کاهش عملکرد انسولین موجب افزایش میزان قند خون و اختلالات متابولیسمی می شود.
مهمترین اقدامات پژوهشکده گیاهان دارویی برای کنترل بیماری دیابت با استفاده از گیاهان دارویی/ورود یک داروی ضد دیابت به بازار در آینده نزدیک

وی اظهار کرد: تغییر فرهنگ مصرف، رژیم غذایی و تغییر روش زندگی باعث افزایش شیوع این بیماری شده است و رعایت رژیم غذایی و درمان های جایگزین علاوه بر کاهش هزینه درمان، در بسیاری از موارد موجب پیشگیری و بهبود دیابت نوع دوم می شود.

دکتر غفارزادگان با اشاره به این که داروهای شیمیایی نتوانسته است به طور کامل این بیماری را بهبود بخشد، اظهار کرد: تمایل استفاده از روش های جایگزین به ویژه استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است.

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی بیان کرد: این پژوهشکده به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقات گیاهان دارویی کشور، از سالیان گذشته با افزایش تمایل مردم نسبت به استفاده از گیاهان دارویی در درمان دیابت سعی داشته است تا با هدف گذاری مناسب در گروه های پژوهشی این پژوهشکده بتواند در حوزه های مختلف گیاهان دارویی ضد دیابت تحقیقات گسترده ای را به منظور آگاهی رساندن به عموم مردم انجام دهد.

وی افزود: حاصل این تحقیقات، اجرای 28 طرح پژوهشی، چاپ بیش از 50 عنوان مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و بین المللی و ثبت 4 عنوان اختراع در 10 سال گذشته بوده است. در زمینه تولید داروی گیاهی ضد دیابت محققان این پژوهشکده یک داروی ضد دیابت با نام تجاری لیورسیل را به بازار عرضه کردند. این دارو پایین آورنده قند خون به عنوان درمان کمکی در دیابت نوع دو، درمان حمایتی در بیماری های التهابی کبد، آسیب های کبدی و کبد چرب است.

دکتر غفارزادگان خاطرنشان کرد: با تلاش پژوهشگران این پژوهشکده یک داروی ضد دیابت دیگر با نام تجاری اورتی هرب، مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو را دریافت کرده و آماده ورود به بازار داروهای گیاهی ضد دیابت کشور می باشد.

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تصریح کرد: این داروی گیاهی ضد دیابت از عصاره برگ گیاه گزنه تشکیل شده و در بهبود کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو پیشرفته نیازمند به انسولین ، اثرات قابل توجهی داشته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد این داروی ضد دیابت در آینده ای نزدیک پس از رونمایی در دسترس عموم قرار گیرد.