رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اعلام کرد:

آخرین وضعیت توزیع داروی ترک اعتیاد گیاهی ایمپودتوکسین در سراسر کشور

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اظهار کرد: تحقیقات در زمینه تولید داروی گیاهی برای درمان اعتیاد از گیاه دارویی تلخ بیان آغازشد که با توجه به نتایج مثبت آزمایش‌ها، برای نخستین‌بار توانستیم سال گذشته نخستین داروی گیاهی مجوزدار کشور در زمینه ترک اعت
۱۲ تیر ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۹ کد : ۳۲۸۳۲ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی دکتر غفارزادگان رییس این پژوهشکده همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این که اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی عوارض جسمی و روانی بسیاری دارد و از مهم‌ترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی به شمار می‌رود بیان کرد: عوارض ناشی از اعتیاد باعث رکود اجتماعی در زمینه‌‏های مختلف می‌شود و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه می باشد و اگر علل گرایش افراد به مواد مخدر بررسی و برطرف نشود، درمان جسمی و روانی نیز نتیجه بخش نخواهد بود.
آخرین وضعیت توزیع داروی ترک اعتیاد گیاهی ایمپودتوکسین در سراسر کشور

دکتر رضا غفارزادگان با اشاره به فعالیت این پژوهشکده در زمینه تولید داروهای گیاهی برای کمک به ترک اعتیاد گفت: در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، تحقیقات در زمینه تولید داروی گیاهی برای درمان اعتیاد از گیاه دارویی تلخ بیان آغازشد که با توجه به نتایج مثبت آزمایش‌ها، برای نخستین‌بار توانستیم سال گذشته نخستین داروی گیاهی مجوزدار کشور در زمینه ترک اعتیاد را تولید و عرضه کنیم.
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تصریح کرد: از سال گذشته همزمان با سالروز تشکیل جهاددانشگاهی که این دارو رونمایی شد تا به حال فعالیت هایی در زمینه توزیع این دارو در سطح داروخانه‌های سراسر کشور انجام داده شده و با جلسات متعدد و رایزنی‌هایی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شده، در آینده ای نزدیک داروی ترک اعتیاد ایمپودتوکسین در اختیار کمپ‌های ترک اعتیاد سراسر کشور قرار خواهد گرفت.

همچنین دکتر علی رزمی عضو هیات علمی این پژوهشکده درخصوص تحقیقاتی که به تازگی بر روی گیاهان دارویی موثر در ترک اعتیاد در دنیا انجام شده است بیان کرد: یکی از گیاهانی که به تازگی مورد تحقیق قرار گرفته و در رفع ولع مصرف به مواد مخدر موثر می باشد ایبوگایین (Ibogaine) می باشد. ایبوگایین آلکالوئیدی است که از ریشه یک درختچه آفریقایی به نام علمی Tabernanthe iboga گرفته می‌شود و در آفریقا در جشن های مذهبی و همچنین مصارف پزشکی کاربرد دارد و در فرانسه قرص های 200 میلی گرمی آن به نام Lambarene در بازار موجود می‌باشد.
وی اظهار کرد: عصاره ریشه این گیاه تقریبا" دارای 5 میلیگرم ایبوگایین است که به عنوان محرک عصبی-عضلانی استفاده می‌شود .
مطالعات حیوانی در اواخر قرن بیستم نیز این کارآیی را تائید کرده است و به صورت تجربی متوجه شدند که تک دوز بالای ایبوگایین می‌تواند بر روی سندروم ترک و ولع مصرف مخدرها مفید باشد.
رزمی بیان کرد: اولین اثرات یافت شده از ایبوگایین از وابستگی دارویی به هروئین در افرادی شروع شد که خودشان اقدام به درمان با ایبوگایین کرده بودند. از 33 بیمار، 25 بیمار قطع کامل علائم سندروم ترک مصرف و ولع مصرف را گزارش کرده بودند. کسانی که با حدود mg/kg 10-12 ایبوگایین درمان شده بودند حتی پس از یک ماه مصرف هم ولع مصرف را گزارش نکردند. بعدها کارآیی تجویز تنها یک دوز 400 تا 1000 میلیگرمی در وابستگی مخدرها اثبات شد.
داروی «ایمپودتوکسین» عوارض جانبی بسیار محدودی داشته و مشکلات ناشی از ترک اعتیاد مانند اسهال، استفراغ، رعشه، گیجی، عوارض عصبی و تشنج را به حداقل ممکن می‌رساند.
گفتنی است، توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 26ژوئن برابر با پنج تیرماه به نام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است. هدف از این نامگذاری ابراز عزم سیاسی ملت‌ها در امر مبارزه با پدیده خانمان سوز مواد مخدر، کنترل آن و انجام اقدامات بین‌المللی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر است.