مدیر گروه بیوتکنولوژی گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی اظهار کرد:

گیاه تشنه‌داری کمکی برای بهبود زخم معده

عصاره آبی گیاه تشنه داری در تسکین دردهای روماتیسمی و جوشانده این گیاه در شیر برای بهبود زخم معده و رفع دردهای شکمی استفاده می‌شود.
۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۰:۲۶ کد : ۲۹۴۰۸ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، گیاه تشنه‌داری یا بنجک ماشینی با نام علمی Scrophularia striata از تیره گل که در مناطق غربی ایران و مناطق مختلفی از استان کرمانشاه، ایلام، کردستان، لرستان و سایر مناطق کوهستانی می‌روید، سال‌هاست که به‌صورت سنتی توسط مردم بومی به‌عنوان ضدعفونی‌کننده استفاده می‌شود.
گیاه تشنه‌داری کمکی برای بهبود زخم معده

دکتر قادری مدیر گروه بیوتکنولوژی گیاهان دارویی این پژوهشکده در خصوص گیاه تشنه‌داری اظهار کرد: عصاره آبی این گیاه در تسکین دردهای روماتیسمی و جوشانده این گیاه در شیر برای بهبود زخم معده و رفع دردهای شکمی استفاده می‌شود.
وی عنوان کرد: بخار حاصل از جوشیدن گیاه تشنه‌داری درد، التهاب و عفونت گوش را از بین می‌برد. همچنین شست و شوی چشم با جوشانده سرد شده آن و یا قرار دادن چشم در معرض بخار جوشانده آن، درد و التهاب و عفونت چشم را از بین می‌برد.
قادری افزود: نوشیدن جوشانده‌ی تشنه داری در درمان سرخوردگی و درد و اختلالات گوارشی به کار رفته و شستشو با جوشانده سرد شده یا استفاده از بخار آن در درمان درد التهاب و عفونت چشم، هموروئید اپی زیاتومی سوختگی‌های پوستی و درد التهاب و عفونت گوش تاثیر شگرفی دارد.
وی افزود: تهیه ترکیبی از این گیاه با روغن حیوانی و سقز و قرار دادن آن روی زخم و یا شستشوی زخم با جوشانده سرد شده و یا بخور دادن زخم با آن زخم‌های عفونی را درمان می‌کند. همچنین با تهیه ترکیبی از گیاه تشنه داری برگ ون و آرد به‌صورت مرهم و قرار دادن آن روی محل مورد نظر بیماری کورک درمان می‌شود.
وی در پایان تاکید کرد: عصاره گیاه تشنه‌داری قابلیت ضد سرطانی دارد.