راهاندازی سامانه شناسایی و اعتبارسنجی مجلات معتبر علمی
به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، محمدمهدی مشیدی اظهار کرد: سامانهای جهت شناسایی و اعتبارسنجی مجلات معتبر علمی در عرصه بینالمللی راهاندازی شده است؛ که محققان میتوانند با مراجعه به این سامانه به نشانی http://rank.sid.ir/jcr ضمن شناسایی مجلات معتبر در عرصه بینالمللی به رتبه و جایگاه علمی نشریات براساس شاخصهای علمسنجی نیز دسترسی یابند.
معاون توسعه بانکها و خدمات تخصصی مرکز گفت: این سامانه از یکسو میتواند برای دانشجویان و پژوهشگران به هنگام نشر آثار خود راهنمای خوبی باشد تا در دام مجلات تقلبی نیافتند و از سوی دیگر به بخشهای اجرایی معاونت پژوهشی در دانشگاهها و مراکز علمی جهت رتبهبندی مقالات افراد کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال "برای انتخاب مجله علمی مناسب جهت چاپ مقاله چه فاکتورهایی را باید در نظر گرفت؟" بیان کرد: این سوالیست که بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی پس از اتمام نگارش رساله یا مقاله خود دارند. انتخاب یک مجله مناسب برای چاپ مقاله و نتیجه حاصل از آن، شاید یکی از دشوارترین مراحل در طول یک پژوهش باشد. انتخاب یک مجله ضعیف ممکن است یک کار پژوهشی خوب را کمارزش جلوه دهد و از سویی انتخاب مجله با شاخصها و رتبه علمی بالا نیز میتواند باعث از دست رفتن زمان شود و پس از مدت طولانی مکاتبه و طی فرآیندهای داوری، مقاله رد یا ریجکت شود. در این میان مجلات موجود در لیست سیاه دانشگاهها و نیز مجلات با هویت جعلی، این مشکل را دو چندان کرده است.
مشیدی با بیان اینکه دانشجویان و پژوهشگران جوان تجربه و شناخت لازم از مجلات معتبر حوزه موضوعی خود نداشته و اعتبارسنجی مجلات علمی چالشی بزرگ برای محققان است، افزود: بدون تردید مهمترین فاکتور در انتخاب مجله علمی مناسب برای چاپ مقاله کیفیت مجله است. برای تعیین کیفیت مجله راههای مختلفی وجود دارد. بهترین و سادهترین روش این است که ببینید آیا مجله در پایگاههای معتبر نمایه شده است و در این صورت براساس شاخصهای مرسوم آن پایگاه مانند IF یا SJR چه جایگاهی دارد.
وی در پایان افزود: این مرکز در آستانه فرارسیدن سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و هفدهمین سالگرد تاسیس SID، قصد دارد در راستای توسعه اطلاعرسانی علمی مجموعه سرویسهایی را به محققان و مراکز علمی ارایه کند؛ از این میان تاکنون دو خدمت دیگر با عنوان: سامانه نمایهسازی فیلم ارایه مقالات همایشهای علمی و سرویس ترجمه و ویراستاری مقالات علمی (STRS) رونمایی شده است و سرویسهای دیگری نیز رونمایی خواهند شد.
نظر شما :