آمادگی جهاددانشگاهی بوشهر برای افتتاح حوضچه تولید بچه‌ماهی در هفته دولت

۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۵:۲۴ کد : ۱۸۷۷۸ پژوهشی
رییس جهاددانشگاهی بوشهر از اجرای طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر بچه ماهی سی باس در استان خبر داد.
آمادگی جهاددانشگاهی بوشهر برای افتتاح حوضچه تولید بچه‌ماهی در هفته دولت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، علی احمدی زاده در نشست روسای دانشگاه های استان بوشهر با استاندار در راستای جهش تولید، اظهار کرد: طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر بچه ماهی سی باس شامل پروسه تولید و تکثیر بچه ماهی سی باس، تولید آرتمیا، روتیفر، جلبک ایپیرولینا، ساخت ۳ حوضچه نگهداری مولدین در مرکز شغاب، خریداری مولدین ماهی از ۲ کشور آسیایی، خریداری زمین در شهرک شیلاتی دلوار، شروع عملیات ساخت بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به تصویب بودجه ۸ میلیاردی از اعتبارات ملی جهاددانشگاهی، امیدواریم سهم ۴/۸ میلیاردی استان نیز محقق گردد. جهاد دانشگاهی بوشهر برای افتتاح حوضچه ماهی مرکز پایلوت طرح در هفته دولت آمادگی دارد. مجوز رسمی را نیز در حوزه مرکز آبزیان دریایی ماهی از تهران اخذ نموده ایم.

رییس جهاددانشگاهی بوشهر عنوان کرد: در خصوص طرح آزمایشگاه تشخیص طبی (ژنتیک) استان که متاسفانه بوشهر همچنان فاقد چنین آزمایشگاهی است. حدود یک میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی خریداری شده و سازمان مدیریت استان نیز ۲ میلیارد دیگر جهت تکمیل آزمایشگاه اعتبار گذاشته و در صورت تخصیص آماده افتتاح در هفته دولت هستیم. تنها مشکل موجود، مسئول فنی پاتالوژیست و مجوز بهره برداری است که باید دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه مساعدت نماید.

احمدی زاده خاطرنشان کرد: پروپوزال طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر سالانه ۵۰۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی سی باس در سال ۹۸ نوشته شده و پیگیری های لازم از مرکز و سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی انجام شد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه طرح تولید بچه ماهی به عنوان یکی از ۳۱ طرح فناورانه ملی مصوب گردید و ۸ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی اعتبار مصوب شده که تاکنون بخشی از ان تخصیص داده شده است. میزان ۴.۸۰۰ میلیارد تومان هم سهم استان در سفر ریاست جمهوری و در قالب تفاهم نامه فی مابین رئیس جهاددانشگاهی و استاندار بوشهر امضا شده که البته هنوز تخصیص و بودجه ای گذاشته نشده است.

رییس جهاددانشگاهی بوشهر تاکید کرد: در این پروژه تولید و تکثیر بچه ماهی سی باس را خواهیم داشت که در کنار آن پروژه بزرگ و مهم تولید غذای زنده تولید آرتمیا، روتیفر، و جلبک هم اتفاق خواهد افتاد.

وی توضیح داد: در حال حاضر زمین این مرکز در شهرک شیلاتی دلوار جهت شروع طرح به صورت پایلوت به مقدار ۱.۲ هکتار خریداری شده است که جهت اجرای کل طرح نیاز به ۸ هکتار دیگر وجود دارد. عملیات سطح و دیوارکشی و آماده سازی نقشه های مرکز نیز در حال انجام است که درباره موضوع کانال های اتصال آب دریا نیاز به مساعدت استان است.

رییس جهاددانشگاهی استان بوشهر یادآور شد: طی توافق با پژوهشکده میگو، در زمین خالی کنار پژوهشکده در شغاب ساخت حوضچه های ماهیان مولد نیز در حال انجام است و در حال خریداری مولدین هستیم.