تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده البرز در جهاددانشگاهی استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان البرز، با هدف ارایه تکلیف و برنامه برای تصمیم گیری های مربوط به زنان، سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده از سوی اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری البرز به جهاددانشگاهی پیشنهاد شد که گروه آسیب شناسی معاونت پژوهشی مسوولیت اجرای آن را بر عهده گرفت.
این سند ملی براساس اسناد فرادستی از جمله سند چشم انداز نظام، سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، سند آمایش سرزمین و ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه کشور به منظور تلاش برای احقاق حقوق همه مردم تدوین شده است.
بررسی وضعیت موجود زنان و خانواده در سطح استان، اولویت بندی مسایل زنان در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، محیط زیست و سلامت و ارایه راهکارهای پیشنهادی به تفکیک مسوولیت دستگاه ها در سطح استان با استفاده از روش «تحلیل تطبیقی آمارها» و تکنیک مقایسه میانگین ها و روش دلفی از جمله اهداف سند بود.
نتایج سند نشان می دهد که مسایل زنان در 9 حوزه مختلف جمعیتی، اقتصادی، ازدواج و خانواده، سواد و تحصیلات، بهداشت و سلامت، رفاه و تامین اجتماعی، آسیب های اجتماعی و جرایم، مشارکت سیاسی و مشارکت مدنی، پراکندگی دارد.
گفتنی است، «بالا بودن میزان طلاق زنان در استان البرز»، «نرخ بالای بیکاری زنان استان البرز»، «پایین بودن میزان مشارکت سیاسی و مدنی زنان استان البرز»، «نرخ بالای زنان سرپرست خانوار البرز» و «نرخ بالای زنان بدسرپرست استان البرز»، در این سند در اولویت قرار داشته و نیازمند سیاست گذاری صحیح و کارآمد می باشد.
گفتنی است، در این جلسه تمام فرمانداران و مدیران دستگاه هاى اجرایى استان مکلف شدند تا در جهت رفع چالش هاى اشاره شده در سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده البرز تلاش مضاعف کنند.