توسط محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران انجام شد؛

معرفی گونه‌ی جدیدی از مخمرهای محصولات لبنی

۱۸ آذر ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۱ کد : ۱۳۹۰۴ تاپ خبر پژوهشی
محققان بانک میکروارگانیسمهای مر کز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با همکاری گروه زیست فناوری میکربی دانشگاه علم و فرهنگ موفق به معرفی گونه جدید مخمری از محصولات لبنی شدند.
معرفی گونه‌ی جدیدی از مخمرهای محصولات لبنی

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران؛ دکتر سید مجید تولیت سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، در خصوص این گونه جدید گفت: در پژوهش مشترکی که با همت محققان بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و گروه زیست فناوری میکربی دانشگاه علم و فرهنگ انجام شد یک نمونه مخمری ناشناخته از کشک سنتی تولید شده در استان البرز، جداسازی شد.

وی افزود: بررسی های سیستماتیک و فیلوژنی انجام شده منجر به معرفی گونه جدید مخمری از گروه آسکومایست ها با عنوان Saccharomycopsis oxydans گردید. این مخمر کند رشد و هوازی بوده و در دماهای نسبتا پایین رشد می کند و قابلیت تولید جوانه های چندگانه را دارا   می باشد.

تولیت خاطر نشان کرد: علی رغم جداسازی چندین سویه متفاوت از این مخمر که واجد تفاوتهای ژنتیکی اندک در ژنهای مارکر خود بوده اند، سازگاری جهت ایجاد آسکوسپور در بین سویه های جداسازی شده، مشاهده نگردید.

گفتنی است: مخمر مذکور با انتشار مقاله ای در ژورنال بین المللی سیستماتیک میکروبیولوژی (IJSEM‌)  به جامعه جهانی قارچ شناسی معرفی گردید و هم اکنون این سویه مخمری در بانک میکروارگانیسم با شماره دسترسی IBRC-M 30374T  قابل ارائه به پژوهشگران و محققان گرامی در سراسر کشور می باشد.

در دنیای امروز تولید محصولات لبنی نقش بسیار مهمی در معادلات جهانی و توسعه صنعتی کشورها ایفا می نماید زیرا این مواد غذایی سهم مهمی در رژیم غذایی انسان و سلامت جامعه ایفا می نمایند. این مواد غذایی ارزشمند حاوی گروههای مختلف میکروبی از جمله باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها هستند که با تولید ترکیباتی چون اسید لاکتیک، اتانول و ترکیبات آلی طعم نهایی محصول را ایجاد می کنند.