رئیس پژوهشکده فناوری رویان اصفهان خبر داد:

تشکیل کمیته تحقیقاتی برای بیماری«ای.ال.اس» در پژوهشکده رویان

۰۴ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۰ کد : ۱۰۹۵۲ پژوهشی
اصفهان-رئیس پژوهشکده فناوری رویان اصفهان گفت: به تازگی در این پژوهشکده کمیته تحقیقاتی برای تحقیق درباره بیماری «ای.ال.اس» برای شناسایی روش های درمانی موثر بر این بیماری راه اندازی شده است.
تشکیل کمیته تحقیقاتی برای بیماری«ای.ال.اس» در پژوهشکده رویان

محمدحسین نصر اصفهانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیماری «ای.ال.اس» یک بیماری مرتبط با نورون های حرکتی است که موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی می شود و فرد مبتلا با تضعیف ماهیچه ها به تدریج دچار فلج عمومی خواهد شد.

وی افزود: معمولا مبتلایان با نشانه هایی در گفتار، گرفتگی ماهیچه، پرش و ضعف ماهیچه ها به این بیماری دچار می شوند و بسته به آنکه کدام ارگان درگیر این بیماری شود، شدت و نوع بیماری «ای.ال.اس» متفاوت خواهد بود.

رئیس پژوهشکده فناوری رویان اصفهان با تاکید بر آنکه تغییرات فرهنگی که در سطح جامعه باعث افزایش سن ازدواج شده است در بروز این بیماری موثر است، تصریح کرد: در کشورهای غربی در سن مناسب ازدواج و فرزندآوری صورت می گیرد این در حالی است که در جامعه ما با بالارفتن سن ازدواج زمینه بیماری هایی نظیر «ای.ال.اس» و اوتیسم شدت یافته است.

سن بالای ازدواج چگونه در بروز بیماریهای ال.ای.اس و اوتیسم تاثیر می گذارد؟

وی بیان داشت: سن بالای ازدواج، سلول های اسپرم و تخمک زوجین را تحت تاثیر عوامل آلاینده قرار می دهد و قدرت ترمیم سلول ها کاهش می یابد و بر این اساس شانس بروز این گونه بیماری ها افزایش می یابد.

نصر اصفهانی افزود: ازدواج به موقع و استفاده صحیح از آنتی اکسیدان ها می تواند در ممانعت از بروز این قبیل بیماری ها موثر باشد.

مشکلات بخش های تحقیقاتی پژوهشکده رویان

وی ابراز داشت: به تازگی در پژوهشکده فناوری رویان اصفهان کمیته تحقیقاتی برای تحقیق درباره بیماری «ای.ال.اس» راه اندازی شده است تا روش های درمانی موثر برای این بیماری شناسایی شود؛ این در حالی است که با توجه به شرایط اقتصادی بخش های تحقیقاتی این مرکز با مشکلات عدیده مواجه شده اند.