توسط جهاددانشگاهی واحد اصفهان در حال انجام است؛
پیشرفت ۵۰ درصدی پروژه بازآفرینی اقتصادی بناهای تاریخی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، این پروژه که به کارفرمایی سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان(متولی بافت تاریخی شهر اصفهان) و توسط گروه مطالعات گردشگری شهر معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی اصفهان در حال انجام است، نشاندهنده عزم راسخ برای حفظ و احیای میراث گرانبهای تاریخی اصفهان و همچنین ایجاد تحول در اقتصاد و گردشگری شهری است.
دکتر قاسمی با تأکید بر اهمیت این پروژه، بازآفرینی اقتصادی بناهای تاریخی را یک ضرورت برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهر دانست و افزود: «بازآفرینی این بناها، فراتر از مرمت کالبدی بناها، به دنبال ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، جذب سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار شهری است. این پروژه، فرصتی بینظیر برای تبدیل بناهای تاریخی به مراکز فعال اقتصادی و فرهنگی است که میتواند به رونق گردشگری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان در محلات تاریخی کمک زیادی کند.»
در فاز مطالعاتی این پروژه، طبق بازدیدهای میدانی انجام شده، بناهای تاریخی ارزشمند در محلات امامزاده اسماعیل، جوباره، هارونیه، شهشهان، نقشجهان، علیقلیآقا، بیدآباد و درب کوشک در مناطق 1 و 3 اصفهان شناسایی و مستندسازی شده است. عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی اصفهان در این خصوص توضیح داد: «در این فاز، 130 پلاک واجد ارزش تاریخی شناسایی شد که بعد از ارتباط با مالکینی که تمایل به فروش یا مشارکت داشتند این تعداد به 30 پلاک تقلیل یافت. در مرحله بعدی برای بناهای شناسایی شده، بسته فرصت سرمایهگذاری شامل مطالعات فنی، عملکردی، دسترسی، ریختشناسی و توجیه اقتصادی تهیه شد. در ادامه روند طرح، پلتفرمی جهت ذخیره اطلاعات پلاکهای تاریخی، فهرست سرمایهگذاران و مالکین جهت تشکیل بانک داده طراحی شد که تکمیل شده است.
یکی از مهمترین بخشهای این پروژه، فاز تسهیلگری بوده است که شامل برقراری ارتباط با مالکان و سرمایهگذاران میشود. دکتر قاسمی در این باره گفت: «در فاز ارتباط با مالکان، جلسات متعددی برگزار و ضمن بررسی اسناد مالکیتی، اطلاعات لازم در اختیار آنها قرار گرفت. هدف از این جلسات، جلب اعتماد و مشارکت مالکان در این پروژه و ایجاد حس همکاری و همافزایی است و خوشبختانه، تعامل خوبی با مالکان صورت گرفته است.»
وی ادامه داد: «در فاز تسهیلگری و ارتباط با خریداران، بیش از ده جلسه با سرمایهگذاران داخلی و خارجی برگزار شده است. در این جلسات، فرصتهای سرمایهگذاری در بافت تاریخی اصفهان به طور کامل معرفی شده است. همچنین، بازدیدهای میدانی از بناهای تاریخی به همراه سرمایهگذاران انجام شده تا آنها از نزدیک با پتانسیلهای این بناها آشنا شوند و شرایط سرمایهگذاری متناسب با کاربری و فعالیت پیشنهادی را بررسی کنند.»
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی اصفهان از تأیید پیشرفت 50 درصدی پروژه تسهیلگری بازآفرینی اقتصادی بناهای ارزشمند تاریخی شهری اصفهان توسط سازمان نوسازی بهسازی شهر اصفهان خبر داد و افزود دراین طرح، فاز مطالعاتی، تشکیل بانک داده، تدوین بستههای فرصت سرمایهگذاری در بناهای تاریخی، فاز تسهیلگری و ارتباط با مالکان بناهای تاریخی تکمیل شده است.
وی به نتایج حاصل از مذاکرات با سرمایهگذاران اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه، مذاکرات با سرمایهگذاران برای 4 پلاک از این بناها به نتایج مطلوبی رسیده و در حال حاضر، مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی ادامه دارد. این موضوع نشاندهنده اهمیت مطالعات توجیهی اقتصادی و جذابیت این پروژهها برای سرمایهگذاران و تمایل آنها به مشارکت در بازآفرینی بافت تاریخی اصفهان است.»
در پایان، دکتر قاسمی با تأکید بر اهمیت همکاری و حمایت همه جانبه برای موفقیت این پروژه و با توجه به مشکل بودن جذب سرمایهگذار در شرایط کنونی، ابراز امیدواری کرد که با تلاشهای مستمر و ادامه دادن روند برگزاری جلسات با سرمایهگذاران، شاهد احیای هرچه سریعتر بناهای تاریخی اصفهان و تبدیل آنها به مراکز فعال اقتصادی و فرهنگی باشیم. این پروژه، گامی مهم در جهت حفظ میراث فرهنگی، توسعه اقتصادی و ارتقای جایگاه شهر اصفهان به عنوان قطب تاریخی و گردشگری ایران خواهد بود.
نظر شما :