آغاز به کار نخستین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته در خنداب

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ محسن مرادی رئیس جهاددانشگاهی استان در آیین افتتاح این جشنواره با قدردانی از مسئولان شهرستان خنداب بواسطه همکاری در برگزاری این جشنواره گفت: از سال گذشته ایدهای در این شهرستان در حوزه گیاهان دارویی شکل گرفت تا بتوان از مزیت این نوع کشت در کشاورزی به دلیل بهره وری و ارزش افزوده بالا و نیاز آبی کم آن در شرایط خشکسالی، استفاده کرد.
وی افزود: تصمیم گرفته شد به پشتوانه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به عنوان یکی از بزرگترین پژوهشکدههای ایران، این فعالیت آغاز شود و اقدامات بزرگی در حوزه آموزش و ترویج، از سال گذشته انجام شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان با بیان اینکه امیدواریم این جشنواره آغاز تحولی در حوزه تغییر الگوی کشت با توسعه کشت گیاهان دارویی باشد، افزود: خنداب میزبان برگزاری جشنوارههای متعددی در حوزه کشاورزی نظیر جشنواره انگور، گیلاس و آلبالو است که پس از برداشت و به شکرانه برداشت محصول انجام میشود اما جشنواره گیاهان دارویی در ابتدای فصل کشت و آغازگر این اتفاق است.
مرادی گفت: تشکیل شبکه پیشرو از کشاورزان از جمله اهداف این جشنواره است که امیدواریم با حضور شرکتها و صنایع مرتبط، این هدفگذاری محقق شود. ایجاد زنجیره ارزش در استان از نشاء تا فرآوری و تولیدات متنوع، تولید فرآوردههای متفاوت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، هدف دومی است که جشنواره دنبال میکند.
وی تصریح کرد: برگزاری جلسات متعدد برای تدوین و انتخاب نقشه راه با دستگاههای مرتبط در حوزه کشت گیاهان دارویی موضوع مهمی است که این جشنواره در ادامه کار دنبال خواهد کرد.
ابراهیم رستمی سرپرست فرمانداری خنداب نیز در این مراسم اظهارکرد: این جشنواره ثمره برنامه ریزی و هماهنگی چهار ماهه همه دستگاهها به ویژه جهاددانشگاهی است و امیدواریم دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.
وی افزود: اولین جشنواره گیاهان دارویی خنداب با هدف معرفی ظرفیتهای بهشت استان مرکزی و سرزمین فرصتها برگزار شده است. خنداب شهرستانی سرسبز و حاصلخیز با مردمانی تلاشگر است. حدود ۱۰ هزار هکتار باغ در این منطقه که نگین اتمی کشور و برخوردار از صنعت آب سنگین هستهای است، وجود دارد و برخوردار از اراضی حاصلخیز و شرایط مستعد کشاورزی و انواع فعالیتهای اقتصادی است.
رستمی گفت: در حال حاضر قریب به ۳۰۰ هکتار گیاهان دارویی نظیر زعفران و گل محمدی و ... بصورت دیم و آبی در شهرستان کشت میشود.
وی اظهار کرد: وجود صنایع تبدیلی و فرآوری در این حوزه در شهرستان قدم بزرگی در توسعه کشت گیاهان دارویی خواهد بود و انتظار میرود این جشنواره سرآغاز تحولات بزرگی در این سرزمین حاصلخیز و پرافتخار باشد تا هم در معیشت کشاورزان تأثیر گذار باشد و هم منجر به رونق اقتصادی استان مرکزی شود.
سرپرست فرمانداری خنداب در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به پدیده خشکسالی که با آن مواجهیم یکی از موضوعاتی که در سال سرمایهگذاری برای تولید باید مدنظر قرار گیرد توسعه کشت گیاهان دارویی است.
نظر شما :