کارگروه تخصصی علوم مکانی در اردبیل راه‌اندازی شد/علوم مکانی از ابزارهای اصلی مدیریت هوشمند

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۲:۵۷ کد : ۸۳۹۹۲ پژوهشی
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل از راه‌اندازی کارگروه تخصصی علوم مکانی در استان اردبیل خبر داد.
کارگروه تخصصی علوم مکانی در اردبیل راه‌اندازی شد/علوم مکانی از ابزارهای اصلی مدیریت هوشمند

حسام رسولی؛ رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: علوم مکانی از ابزارهای اصلی مدیریت و به ویژه مدیریت هوشمند می‌باشد. در استان اردبیل علوم مکانی هنوز به خوبی نتوانسته است جایگاه خود را پیدا کند و جهاددانشگاهی براساس رسالت خود جهت تبیین اهمیت و ضرورت این علوم و کاربردی‌سازی آن اقدام به راه‌اندازی کارگروه تخصصی علوم مکانی با مشارکت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان، دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان این حوزه نموده است.
رسولی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی ایجاد و توسعه کارگروه توسعه علوم مکانی، تقویت پایه‌های علمی و پژوهشی در این حوزه است. این کارگروه با گردهم آوردن متخصصان، پژوهشگران و دانشجویان، زمینه‌ساز انجام تحقیقات پیشرفته و نوآورانه در زمینه‌هایی مانند تحلیل فضایی، موضوعات مربوط به برنامه‌ریزی شهری، روستایی،گردشگری و منطقه‌ای (آمایش سرزمین)، مدل‌سازی‌ها و مطالعات زیست محیطی، مدیریت منابع طبیعی، مدیریت بحران، کشاورزی مدیریت بحراتو... می‌باشد.
وی گفت: هدف دیگر این کارگروه با توجه به پیشرفت سریع فناوری‌هایی مانندGIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی)، سنجش از دور، هوش مصنوعی و کلان‌داده‌ها (Big Data) در تحلیل‌های مکانی، می‌تواند توسعه و بومی‌سازی این فناوری‌ها باشد. این امر به‌ویژه در کشورهایی که به دنبال خوداتکایی فناورانه هستند، اهمیت زیادی دارد.
رسولی به دیگر اهداف این کارگروه اشاره و بیان کرد: در قالب این کارگروه به ارائه خدمات مشاوره‌ای و پروژه‌ای و همچنین آموزش‌های تخصصی نوین به نسل جدید متخصصان علوم مکانی از طریق برگزاری کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی، رویدادها و همایش‌های علمی و فرصت‌های عملی برای دانشجویان، پژوهشگران و کارشناسان سازمان‌های مختلف اقدام می‌شود.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل در خصوص ضرورت توسعه علوم مکانی گفت: در دنیای امروز که با چالش‌هایی مانند کمبود منابع آب، تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا، گسترش شهرنشینی بی‌رویه، بحران‌های طبیعی مثل سیل و زلزله و رشد سریع جمعیت مواجه هستیم، علوم مکانی ابزارهای قدرتمندی برای تحلیل و مدیریت این مسائل ارائه می‌دهد. توسعه کارگروه علوم مکانی به سازمان‌ها و سیاست‌گذاران کمک می‌کند تا تصمیمات هوشمندانه‌تری براساس داده‌های مکانی بگیرند.

کلیدواژه‌ها: معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی واحد اردبیل هوش مصنوعی مدیریت هوشمند GIS زیست محیطی تحلیل فضایی گردشگری بحران های طبیعی سیل و زلزله تغییرات اقلیمی علوم مکانی آمایش سرزمین کارگروه تخصصی علوم مکانی گسترش شهرنشینی آلودگی هوا حسام رسولی Big Data


نظر شما :