چرا مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری افزایش مییابد؟

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر علیرضا زردادی با بیان این که یکی از مشکلات خانمها در بارداری ، مراجعه به دندانپزشک جهت عصب کشی است، اظهار کرد: دلایل مختلفی وجود دارد که میزان مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری برای خانم ها افزایش مییابد. یکی از علتها، مشکلات لثه ناشی از تغییرات هورمونی در دوران بارداری است.
به گفته وی، علتهای دیگر مصرف بیشتر مواد قندی در دوران بارداری، بیماری صبحگاهی و افزایش اسیدیته دهان به دنبال آن است، به همین دلیل مراقبتهای بهداشتی قبل از تصمیم به بارداری برای تمام خانم ها توصیه میشود.
این دندانپزشک با اشاره به این که خود بارداری به خودی خود منجر به آسیب دیدن دندانها نمیشود و با مراقبتهای قبل و حین بارداری میتوان از مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری جلوگیری کرد، افزود: مواقع بسیاری وجود دارد که خانمهای باردار با درد شدید به مراکز دندانپزشکی مراجعه میکنند. بیشتر این دندانها نیاز به درمان ریشه ( عصب کشی ) دارند. ولی به خاطر دیدگاه اشتباهی که از سوی بیماران وجود دارد و دندانپزشکان هم متاسفانه مجبور به تمکین به آن شدهاند، بسیاری از مراکز از ارائه خدمات به خانمهای باردار مخصوصا در سه ماهه اول و سوم خودداری میکنند.
وی با بیان این که درد یک پدیده آزار دهنده است که تمام جنبههای جسمی، روانی و اجتماعی انسانها را میتواند مختل کند، افزود: زنان باردار که دچار دردهای با منشا دندانی باشند، احتمالا به دلیل تاثیرات درد بر فعالیتهای روزمره شان، آسیبهایی را حتی متوجه جنین خود کنند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: مطالعات ثابت کرده است زیانهای اشعه ایکس دندانپزشکی بسیار بسیار ناچیز است. به طوری که حتی اشعه آفتاب در زمان طولانیتر قدرت جهشزایی بیشتری برای هر فرد نسبت به اشعه رادیوگرافی دندانپزشکی دارد. مخصوصا با تکنولوژیهای جدید و فناوریهای دیجیتال رادیوگرافی دوز استفاده شده برای بیماران خیلی کمتر هم شده است. اما در نهایت این اشعه ها مضر هستند و اصول درمان ایجاد میکند که هر بیماری را زمانی که واقعا نیاز زیادی وجود ندارد در معرض این اشعه قرار ندهیم .
به گفته وی، در خانمهای باردار به دلیل وجود جنین در حال تکامل این حساسیتها به مراتب بیشتر است، اما به این معنی نیست که از زنان باردار مطلقا نباید رادیوگرافی تهیه شود، در صورتی نیاز اساسی وجود داشته باشد ( مثلا قبل از عصب کشی) تهیه رادیوگرافی در مراحل مختلف بارداری ممکن است.
وی در ادامه یادآور شد: هر قدر که بیشتر از ابتدای دوران بارداری دورتر شویم، خطرات اشعه رادیوگرافی برای جنین کمتر میشود. استفاده از پوشش سربی در برخی مراجع توصیه شده است ولی جهت تابش اشعه هم در بسیاری از موارد به سمت جنین نیست و لذا خطرات به حداقل میرسد.
زردادی عنوان کرد: بی حسی موضعی معمول دندانپزشکی برای زنان باردار سالم و جنینشان هیچ زیان شناخته شدهای ندارد. در مراحل پایانی بارداری ممکن است خانم های مشکل فشار خون پیدا کنند نوع بی حسی گاها به ندرت تغییر پیدا میکند.
دندانپزشک کلینیک دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: استامینوفن بیشترین دارویی است که به عنوان ضد درد برای بیماران باردار توسط دندانپزشکان توصیه میشود؛ اما در سه ماهه اول و دوم( و نه سوم) ایبوپروفن هم به عنوان داروی ضد درد و التهاب قابل استفاده میباشد.
وی افزود: درمان عصب کشی برای زنان باردار در تمام دوران بارداری قابل انجام است. هرچند ، ترجیح داده می شود که این درمان ها بیشتر در سه ماهه دوم صورت گیرند.
نظر شما :