برگزاری نخستین «کنگره سلول‌درمانی و ژن‌درمانی» به میزبانی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی

۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۹:۲۴ کد : ۸۳۱۲۹ پژوهشی انتشار دانش
کنگره «سلول‌درمانی و ژن‌درمانی» با هدف بررسی راهکارهای نوین درمان بیماری‌های سخت‌درمان به‌ویژه سرطان، از ۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۳۰ آوریل تا ۲ می۲۰۲۵) به همت و میزبانی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی برگزار خواهد شد.
برگزاری نخستین «کنگره سلول‌درمانی و ژن‌درمانی» به میزبانی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، دکتر اردشیر قوام‌زاده، رئیس نخستین کنگره سلول‌درمانی و ژن‌درمانی با اشاره به برگزاری این کنگره، گفت: امروزه درمان سرطان با روش‌هایی مانند شیمی‌درمانی به‌تنهایی پاسخگو نیست و اثربخشی آن بسیار محدود شده است. متأسفانه هزینه داروهای سرطان به‌شدت افزایش یافته؛ به‌طوری‌که قیمت یک آمپول ممکن است به یک میلیارد تومان برسد و یک دوره درمانی تا ۸۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد. این شرایط ایجاب می‌کند که به فکر درمان‌های جایگزین و مؤثرتر باشیم.

وی با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور در این زمینه افزود: در دنیا درمان‌هایی مانند سلول‌درمانی و ژن‌درمانی به‌سرعت در حال توسعه هستند و خوشبختانه ما در این حوزه جزو کشورهایی هستیم که پیشتاز محسوب می‌شوند. هدف ما این است که این درمان‌ها را از مرحله تحقیقاتی به مرحله صنعتی برسانیم تا در دسترس عموم مردم قرار گیرد و فشار هزینه‌های سنگین شیمی‌درمانی کاهش یابد.

 

دکتر قوام‌زاده همچنین به ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه این حوزه اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف بلندمدت ما استفاده از فناوری‌های نوین از جمله AI برای طراحی دقیق‌تر فرآیندهای درمانی، برنامه‌ریزی و اجرای مؤثرتر درمان‌هاست. این کار می‌تواند نقش بسیار مؤثری در ارتقاء کیفیت درمان ایفا کند.

وی از برگزاری همزمان یک جشنواره علمی نیز خبر داد و گفت: در حاشیه این کنگره، پنجمین جشنواره با عنوان "پروفسور اردشیر قوام‌زاده" برگزار می‌شود که هدف آن ترویج این دانش نوین، تسریع صنعتی‌سازی و آشنایی بیشتر پژوهشگران و دانشجویان با این حوزه است. کنگره پیش‌رو با حضور اساتید، پژوهشگران، دانشجویان، رزیدنت‌ها، و علاقه‌مندان به علوم پزشکی و تحقیقات نوین برگزار می‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، تأکید کرد: از تمامی متخصصان، دانشجویان، و علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم تا در این رویداد شرکت کنند. این کنگره می‌تواند زمینه‌ساز پروژه‌های تحقیقاتی مشترک و همکاری‌های آتی میان مراکز علمی داخل کشور و حتی مراکز بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: در این رویداد، متخصصانی از رشته‌های مختلف از جمله هماتولوژی، قلب، ریه، ارتوپدی، و روماتولوژی حضور خواهند داشت.

دکتر قوام‌زاده توضیح داد: سلول‌درمانی نه تنها در درمان سرطان‌های بدخیم و غیر بدخیم، بلکه در بیماری‌های التهابی، خودایمنی، و حتی ارتقاء کیفیت زندگی بیماران کاربرد دارد. هرچند تمرکز ما بر درمان بیماری‌های سخت‌درمان است، اما ظرفیت‌های درمانی بسیار گسترده‌تری نیز در این حوزه وجود دارد.

دکتر قوام‌زاده در پایان با اشاره به اینکه پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی عضو انجمن اروپایی پیوند سلول‌های بنیادی (EBMT) است، گفت: این عضویت گامی مؤثر در جهت تحقق اهداف علمی و تقویت فعالیت‌های تحقیقاتی بین‌المللی به شمار می رود.

لازم به ذکر است؛ از مهم‌ترین سخنرانان این کنگره، خانم پرفسور آنا سوردا رئیس انجمن پیوند سلول‌های بنیادی اروپا(EBMT) خواهد بود که در این رویداد حضور و سخنرانی خواهد داشت.

گفتنی است؛ متخصصان و دانشجویان می توانند برای اطلاع از جزئیات بیشتر به سایت؛ www.gccongress.com مراجعه کنند.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی پژوهشکده معتمد دکتر اردشیر قوام زاده نخستین کنگره سلول‌درمانی و ژن‌درمانی