با امضای تفاهمنامه بین جهاددانشگاهی و سازمان اقتصادی کوثر انجام میشود؛
حفظ ذخایر، ایجاد تنوع و کاهش واردات محصولات ژنتیکی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، این تفاهمنامه (30 اردیبهشتماه) با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و مهندس محمدرضا اسکندری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در سالن همایشهای دفتر مرکزی جهاددانشگاهی امضا شد.
این تفاهمنامه در راستای فعالیتهای مشترک علمی ـ پژوهشی بین سازمان اقتصادی کوثر و جهاددانشگاهی منعقد شد.
موضوع تفاهمنامه همکاری در زمینهی اجرای طرحهای ملی و با هدف ارتقای امنیت غذایی است که این همکاری با حفظ ذخایر و ایجاد تنوع و کاهش واردات محصولات ژنتیکی شامل همکاری در فرآیند اصلاح نژاد تودههای بومی دام، طیور و آبزیان کشور بهمنظور تولید ترکیبهای پربازده و امکان ایجاد لاینهای خالص، فعالسازی و بهرهمندی از ظرفیتهای نیمه فعال و غیرفعال بخشهای تحقیقاتی و استراتژیک دام، طیور، آبزیان، زراعت و باغبانی از قبیل مراکز و موسسات اصلاح نژاد و تحقیقاتی کشور و همچنین لاین آرین، همکاری در جهت حفظ و ارتقای بهرهوری ذخایر ژنتیک بومی در راستای پویایی کسبوکارها و مشاغل خرد با هدف ارتقاء امنیت غذایی با تکیه بر تولیدات بومی از جمله پرورش مرغ در مزارع باز و هیبریدهای دام سبک، شناسایی، اصلاح نژاد، هیبریداسیون و تولید لاینهای خالص بذرهای گیاهی و تامین داخلی بذرهای موردنیاز کشور اجرایی میشود.
همچنین توسعهی طرحها و روشهای فناورانه با هدف افزایش بهرهوری در محصولات تولیدی شامل شناسایی روشها و فناوریهای نوین کشت در دانههای اساسی و موردنیاز کشور شامل شناسایی روشها و فناوریهای نوین مدیریت پرورش دام و طیور، شناسایی و بهکارگیری سازوکارهای تجاریسازی طرحهای فناورانه و دانشبنیان در حوزههای دامپروری و کشاورزی و طراحی و پیادهسازی طرحهای تولید دامپروری و کشاورزی با رویکرد جلب مشارکت مردمی مبتنی بر الگوهای اقتصادی از دیگر موارد مورد توافق این تفاهمنامه است.
سایر زمینههای همکاری این تفاهمنامه نیز شامل همکاری و مشارکت شرکتهای زیرمجموعه سازمان با مراکز و موسسههای جهاددانشگاهی در جهت استقرار سیاستهای اقتصاد مقاومتی، فراهمسازی امکانات و تجهیزات و زیرساختهای موردنیاز جهت اجرای پروژههای تحقیقاتی و اجرایی مشترک، بهرهمندی از توانمندیها و تجارب پژوهشگران و سایر نیروهای تخصصی طرفین در حوزههای فنی ـ اجرایی و علمی ـ پژوهشی، ایجاد ارتباط و همکاری جهت تبادل اطلاعات و برآورده نمودن نیازهای پژوهشی و آموزشی طرفین در زمینههای مرتبط با حوزه فعالیت هریک و برگزاری دورههای آموزشی مشترک در چارچوب قوانین و مقررات است که به مدت 5 سال معتبر خواهد بود.
سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران و مسوول مدیریت واحدهای اقتصادی وابسته به این بنیاد است. این سازمان در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد تا واحدهای پراکندهی زیرمجموعهی بنیاد را تحت پوشش یک سازمان واحد اقتصادی درآورد. این سازمان حدود ۴۰ شرکت را در برمیگیرد و از دامداری و کشاورزی تا صنایع الکترونیک، بهداشت، درمان و زمینههای مالی فعالیت میکند.