مقالات مرتبط با داروسازی بازخوانی شد

۰۵ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۴۲ کد : ۶۱۷۸۷ پژوهشی انتشار دانش
مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی به مناسبت روز بزرگداشت محمدابن زکریای رازی و روز داروسازی پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع داروساز را معرفی کرد.
مقالات مرتبط با داروسازی بازخوانی شد

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، پربازدیدترین مقالات علمی نمایه شده در این پایگاه با موضوع داروساز براساس میزان بازدید مخاطبان مشخص و معرفی شدند.

 

تاریخچه داروسازی

داروسازی یکی از اولین دانش‌های بشر است. در ابتدا، داروسازی از پزشکی جدا نبود ولی با پیشرفت علوم و تخصصی شدن آن، داروسازی به تدریج از پزشکی جدا شد و به‌عنوان علم مستقل، شروع به فعالیت کرد. تاریخچه داروسازی در ایران، به تأسیس دانشگاه جندی شاپور در زمان ساسانیان باز می‌گردد. بعد از اسلام، داروسازی در سرزمین‌های تحت تملک آن، پیشرفت زیادی داشت.

 ابوبکر محمدبن زکریای رازی، مهم‌ترین داروساز دوره اسلامی است. رازی در نخستین سده اسلامی درسال‌ 251 در ری متولد شد. زکریای رازی علاوه‌بر پزشکی و داروسازی، در علومی مانند شیمی، فلسفه، نجوم و ریاضیات مسلط بوده و آثاری نیز در این موضوعات دارد. برخی از منابع تعداد کتب رازی را بیش از 200 عنوان می‌دانند. مهم‌ترین کتاب رازی در زمینه پزشکی، کتاب الحاوی فی الطب است. به‌دلیل نگارش کتب مختلف در موضوع داروسازی، عموماً زکریای رازی را به‌عنوان داروساز می‌شناسند. رازی را مؤسس بیمارستان‌های ری و بغداد نیز می‌دانند.

 

زکریای رازی، پایه‌های داروشناسی و داروسازی امروزی را بنا کرد، که باتوجه به فعالیت‌های دارویی و اختراعات او در زمینه داروسازی، از او به‌عنوان پزشک داروساز یاد می‌شود. به‌دلیل خدمات این دانشمند بزرگ ایرانی، تولد او روز داروساز نام دارد. روز داروساز برابر با پنج شهریور است. به‌همین مناسبت در این گزارش، به بررسی مقالات فارسی با موضوع داروساز در حوزه‌های موضوعی مختلف خواهیم پرداخت.

 

معرفی مقالات پربازدید علمی با موضوع داروساز

جدول 1، مقالات فارسی با موضوع داروساز که بیشترین بازدید را داشته‌اند، نشان می‌دهد.

براین اساس مقالات «داروشناسی و داروسازی در کتاب قانون ابن سینا»، «بررسی ایمنی یک شرکت داروسازی با استفاده از روش تجزیه و تحلیل حالات شکست و آثار آن» و «رتبه بندی آموزشی دانشکده های داروسازی ایران: راه کاری برای شناسایی نقاط قوت و ضعف» به‌ترتیب پربازدیدترین مقالات فارسی با موضوع داروساز هستند.

مقاله‌ی «داروشناسی و داروسازی در کتاب قانون ابن سینا» با مشارکت معینی‌کیا، آریانی و بیگدلی در سال 1387 نگارش شده است. این مقاله به مباحث دارویی, داروشناسی و داروسازی در کتاب قانون ابن‌سینا پرداخته است. در نهایت این مقاله به این نتیجه می‌رسد که ابن‌سینا از علم داروسازی سنتی آگاهی و اطلاع کاملی داشته است. براین اساس، مباحث داروسازی موجود در کتاب قانون، مانند سایر آثار ابن سینا، منحصر به‌فرد بوده و بیانگر احاطه کامل ابن سینا به علوم روز است.

 

جدول 1.مقالات فارسی پربازدید با موضوع داروساز

 

معرفی مجله علمی پربازدید با موضوع داروساز

مجله ایرانی «آموزش در علوم پزشکی» مجله‌ای است که بیشترین تعداد مقالات فارسی با موضوع داروساز را منتشر کرده است.

 

معرفی نویسنده با انتشار بیشترین تعداد مقالات فارسی با موضوع داروساز

کاوه اسلامی، از دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نویسنده‌ای است که بیشترین تعداد مقالات فارسی با موضوع داروساز را نگارش کرده است.

 

کلمات کلیدی مقالات فارسی با موضوع داروساز

کلمات کلیدی عصاره هر مقاله است و نویسنده موضوعات مقاله خود را در کلمات کلیدی نشان می‌دهد.

براین اساس «دانشجویان داروسازی»، «نوآوری» و «نگرش» به‌ترتیب پربسامدترین کلمات کلیدی در مقالات فارسی با موضوع داروساز هستند.

شکل 1. کلمات کلیدی به‌کار رفته در مقالات فارسی با موضوع داروساز

 

منابع:

فرخنده زاده، م.، و گوهری فخرآباد، م. (1394). داروسازی محمد بن زکریای رازی. تاریخ و تمدن اسلامی, 11(21), 3-24. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=263365

مجاب، فراز. (1387). داروشناسی و داروسازی در کتاب قانون ابن سینا. طب و تزکیه، 16(2-1 (مسلسل 69-68))، 36-43. SID. https://sid.ir/paper/391455/fa

*************************

پیوست 1. جهت ورود به صفحه مقالات پربازدید با موضوع داروساز روی عنوان مقاله کلیک کنید.

داروشناسی و داروسازی در کتاب قانون ابن سینا

بررسی ایمنی یک شرکت داروسازی با استفاده از روش تجزیه و تحلیل حالات شکست و آثار آن

رتبه بندی آموزشی دانشکده های داروسازی ایران: راه کاری برای شناسایی نقاط قوت و ضعف

توزیع جغرافیایی گروه های مختلف کادر درمانی در کشور در سال 95 و برآورد تعداد مورد نیاز در سال 1404

بررسی خصوصیات شخصیتی و علمی الگوهای مثبت و منفی در بین مدرسین دانشگاه علوم پزشکی کرمان از دیدگاه دانشجویان رشته های داروسازی و دندانپزشکی