با حضور دکتر مسلمی نائینی انجام گرفت؛

تقدیر از مدیران پروژه ۴ محصول فناورانه رونمایی شده در چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی

۰۴ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۴۷ کد : ۶۱۷۵۶ تاپ خبر پژوهشی
در مراسمی با حضور رییس جهاددانشگاهی از مدیران پروژه ۴ محصول فناورانه رونمایی شده در چهل و سومین سالگرد تشکیل این نهاد تقدیر و تشکر شد.
تقدیر از مدیران پروژه ۴ محصول فناورانه رونمایی شده در چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، روز 31 مردادماه، در مراسمی با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی از مدیران پروژه 4 محصول فناورانه «طراحی و ساخت آنتن 16 بندیBTS هیبرید 5G»، «تولید محصول کیمیاسل از سلول‌های استرومایی مزانشیمی کلونال»، «طراحی و ساخت واحد بازیافت اسید کلریدریک به روش تبخیری» و «طراحی و ساخت تراشه میکروسیالاتی جداسازی سلول های سرطانی گردشی در خون» که در مراسم  چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی رونمایی شدند، تقدیر و تشکر به عمل آمد.

رییس جهاددانشگاهی در این مراسم با تاکید بر برگزاری جلسه با تمام فناوران این نهاد گفت: در مراسم سالگرد تشکیل این نهاد نمی توان تمامی طرح های فناورانه را رونمایی کرد و به صورت نمادین چند طرح معرفی می‌شوند.

وی با اشاره به این که این 4 محصول به صورت نمادین از توانمندی های جهاددانشگاهی در روز 16 مرداد رونمایی شدند، گفت:در هر ماه باید شاهد رونمایی از دستاوردهای جدید این نهاد باشیم.

 دکتر مسلمی نائینی افزود: باید به دنبال انجام کارهای بزرگتر باشیم و سعی کنیم فناوران  با حضور در برنامه های خوب صدا و سیما نحوه انجام کار خود را تشریح کنند تا این دستاوردهای بیشتر شناخته شوند.

وی ادامه داد: همچنین موضوع دیگری که باید در طرح های فناورانه پیگیری شود سهیم شدن تمام افراد دخیل در انجام طرح در عواید آن است.

دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی نیز با اشاره برگزاری مراسم گرامیداشت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و رونمایی از دستاوردهای فناورانه در این مراسم و حتی در طول سال گفت: دستاوردهای فناورانه جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی – تحقیقاتی هم برای جهادگران و هم جامعه و کشور همیشه مورد توجه است.

وی افزود: برای انتخاب طرح ها و محصولات، مکاتباتی را با تمام واحدهای سازمانی جهت معرفی دستاوردهای خاص و جدید انجام شد که در ادامه پس از دریافت مستندات و طی فرایندی که به معاونت پژوهش و فناوری سپرده شد، 4 محصول انتخاب و به معاونت هماهنگی و امور مجلس جهت رونمایی معرفی شدند.

در ادامه دکتر عبدالحسین شاهوردی رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی  بر این موضوع که باید این پروژه ها در طول سال و در مناسبت های خاص معرفی شده و مورد تقدیر قرار گیرند، تاکید کرد.

دکتر رامین صرامی فروشانی رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی نیز  از برنامه های انجام شده در این پژوهشکده برای سهیم شدن افراد در پروژه‌های فناورانه سخن گفت.

در پایان مراسم مهمی رحمانیان از پژوهشکده سرطان معتمد، دکتر انسیه حاجی زاده از پژوهشگاه رویان، علی مختارانی از خواجه نصیرالدین طوسی و علی مهدی زاده از صنعتی شریف تقدیر شد.

معرفی چهار طرح رونمایی شده در چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی:

طراحی و ساخت آنتن 16 بندیBTS هیبرید 5G

در این طرح یک آنتن BTS با قابلیت پوشش همزمان2G/3G/4G/5G با 32 پورت، مطابق با آخرین تکنولوژی تولید کنندگان خارجی توسط سازمان جهاددانشگاهی واحد خواجه نصیرالدین طوسی ساخته شده است که با بهره برداری از این محصول تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری شده و به ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد.

تولید محصول کیمیاسل از سلول‌های استرومایی مزانشیمی کلونال

محصول کیمیاسل یک فراورده سلولی است که در آن از سلول‌های استرومایی مزانشیمی کلونال مشتق از مغز استخوان انسانی استفاده می‌شود. به ‍‌‌طورکلی سلول‌های استرومایی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان قابلیت خودنوزایی و تمایز به انواع سلول‌های تخصصی از جمله سلول‌های خونی، قلبی، عصبی، استخوانی و غضروفی را دارند. لذا می‌توانند به درون بافت‌های آسیب دیده‌ای که بخش عمده سلول‌های آنها از بین رفته است، پیوند زده‌ شوند و جایگزین سلول‌های آسیب دیده شده و به ترمیم و رفع نقص آن بافت بپردازند. 

این محصول که حاصل تلاش محققان پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی می باشد، در مقایسه با درمان معمول داروهای ضد روماتیسمی عوارض جانبی کمتر داشته و روی تمام مسیرهای سیگنالینگ که باعث التهاب می شوند موثر است.

طراحی و ساخت واحد بازیافت اسید کلریدریک به روش تبخیری

اسید کلریدریک با غلظت معمولا 17 درصد رایج‌ترین ماده اسیدشویی برای اسیدشویی فولاد است. اسید مصرف شده حاصل از اسیدشویی تحت عنوان اسید سوخته خروجی واحد اسیدشویی بوده و این پسماند اسیدی حاوی آب، اسیدکلریدریک و کلرور آهن می باشد و بازیافت، برگشت به فرآیند و استفاده مجدد آب و اسید موجود در آن، امروزه در سطح دنیا، مورد توجه محققین قرار گرفته است و محققان سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف نیز بدون انجام مهندسی معکوس، موفق شدند برای اولین بار در کشور به فناوری بازیافت اسید کلریدریک از اسید سوخته به روش تبخیری دست پیدا کنند.

طراحی و ساخت تراشه میکروسیالاتی جداسازی سلول های سرطانی گردشی در خون

کیت CTC در قالب طرح تحقیقاتی «تشخیص و جداسازی سلول های سرطانی در گردش خون بیمار با استفاده از چیپ های میکروفلوئیدی به منظور ارزیابی وضعیت بیماری و مانیتورینگ پاسخ به درمان» در پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی طراحی و ساخته شده است.

در حال حاضر فاز اولیه تجاری سازی این کیت تمام شده و در مرحله اخذ مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی قرار دارد. پیش بینی این هست که طی سه ماه آینده مجوز اخذ و محصول وارد بازار شود.

گفتنی است  دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس و دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری و برخی از مدیران ارشد جهاددانشگاهی از دیگر شرکت کنندگان این مراسم بودند.