مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد:
شال زیتون، بازکننده انسداد و گرفتگی عروق
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عصاره آبی شال زیتون را برای کاهش شدت حملات آسمی به کار میبرند. پوست ریشه این درخت و میوه، گلها و برگهای آن بعنوان محلل و بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق و حمایت بدن در مقابل مسمومیت
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، حسین راغ آرا مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: شال زیتون که با نامهای زیتونتلخ، سنجد تلخ، شال پستانه نیز شناخته می شود، درختی زیبا با برگهای مرکب به رنگ سبز تیره و گلهای بنفش معطر که میوه آن کوچک، تخممرغی و سفید مایل به زرد و شبیه به میوه کُنار است.
وی ادامه داد: از نظر خواص و کاربرد دارویی در هند از برگهای آن بهعنوان یک کرمکش موثر استفاده میشود و عصاره آبی آن را برای کاهش شدت حملات آسمی به کار میبرند. پوست ریشه این درخت و میوه، گلها و برگهای آن به عنوان محلل و بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق و حمایت بدن در مقابل مسمومیت تجویز میشود.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: از لهشده گلها و برگهای آن در استعمال داخلی برای کرمکشی و خرد کردن سنگ و بهعنوان مدر و قاعده آور استفاده میشود. میوه آن سمّی است ولی در حد مجاز بهعنوان آرامبخش، ضد انگل، تب بر و مدر توصیه میشود.
مهندس راغ آرا در مورد نکات احتیاطی مصرف این گیاه گفت: این گیاه سمی است و مصرف آن به هر شکلی باید با تجویز پزشک متخصص انجام گیرد.