نماینده کرمان و راور در مجلس:

به جهاددانشگاهی افتخار می کنیم که پای خودکفایی و استقلال نظام ایستاده است

۰۲ دی ۱۴۰۰ | ۱۰:۲۹ کد : ۳۹۳۹۵ پژوهشی
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: ما به جهاددانشگاهی افتخار می کنیم که این‌گونه پای خودکفایی و استقلال نظام ایستاده است.
به جهاددانشگاهی افتخار می کنیم که پای خودکفایی و استقلال نظام ایستاده است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کرمان ، دکتر محمد مهدی زاهدی در مراسم  افتتاح  آزمایشگاه تخصصی فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی کرمان، گفت: کشور در حال حاضر به نفت وابسته است اما حرکت‌هایی که در بحث صنعت در حال شکل‌گیری است به خروج از این تک‌فروشی و تک محصولی کمک بزرگی خواهد کرد.

وی افزود: استان کرمان ظرفیت‌های بزرگی در حوزه معادن دارد و معروف به بهشت ایران در این زمینه است. اکتشافات خوبی در حوزه مس در استان صورت گرفته که به زودی اخبار آن به اطلاع عمومی می‌رسد. 

زاهدی ادامه داد: اساس خودروی برقی در مس هست؛ مذاکرات خوبی با شستا -که شرکت مس کرمان وابسته به آن است، برای تشکیل هلدینگی به جهت راه‌اندازی تولید خودروی برقی در استان کرمان داشتیم ضمن اینکه پتانسیل این کار حتی از نظر منابع انسانی نیز وجود دارد.

وی تأکید کرد: کاری که امروز در جهاددانشگاهی انجام شده کار جدیدی است زیرا در حال حاضر استفاده از پسماندهای الکترونیکی در دنیا معضل شده است، این کار علاوه بر صرفه‌جویی اقتصادی به استحصال مواد باارزش درون زباله‌ها کمک می‌کند.

زاهدی تصریح کرد: این‌ امور مقدمه‌ای است تا بتوانیم فناوری را وارد صنعت و تولیدمان کنیم روش‌های مورد استفاده در معادن در حال حاضر بسیار قدیمی و سنتی است و امیدواریم بتوانیم فناوری‌های نوین را وارد معادن و صنایع به خصوص در حوزه استخراج زغال سنگ کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه آب صنعت، در استان کرمان از خلیج فارس می‌آید و در این زمینه دیگر مشکلی وجود ندارد تولید و صنعت فولاد رو به پیشرفت بوده و استان به زودی به قطب تولید فولاد تبدیل خواهد شد. 

زاهدی اظهار کرد: امیدواریم پس از تبدیل شدن به قطب فولاد بتوانیم در بازارهای جهانی محصولات فولادیمان را به فروش برسانیم و فقط خام‌فروشی نداشته باشیم. ایده‌های ناشی از این آزمایشگاه بسیار برای کشور اهمیت دارد و سبب افزایش تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

زاهدی تصریح کرد: کشور در حال حاضر به نفت وابسته است اما حرکت‌هایی که در بحث صنعت در حال شکل‌گیری است به خروج از این تک‌فروشی و تک محصولی کمک بزرگی خواهد کرد. در سال‌های آینده در کشورهای در حال توسعه خودروهای بنزینی دیگر وجود ندارد و همه رو به خودروهای برقی می‌آورند.

نماینده مردم کرمان  و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: راه‌اندازی این کارها نشان‌دهنده این است که جوانان ما توانایی پیشرفت دادن کشور و عقب نماندن از دنیا در دهه‌ بعدی را دارند.

 

افتتاح آزمایشگاه تخصصی فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی کرمان

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی نیز در این جلسه بیان کرد: جهاددانشگاهی علاوه‌ بر فرآوری مواد معدنی چه در ذخایر معدنی و چه معادن کم‌عیار و با عیار بالا در بحث بازیابی زباله‌های الکترونیکی بسیار خوب عمل کرده است.

وی افزود: در فصل جدید مدیریت جهاددانشگاهی کرمان، تمرکز بر فرآوری مواد معدنی در کرمان است؛ همچنین امیدواریم واحدهای تربیت مدرس بتوانند در این امور همکاری داشته باشند.

دکتر پورعابدی ادامه داد: امیدواریم با افتتاح این آزمایشگاه در آینده شاهد فعالیت‌های بزرگ‌تر و مثمرثمر باشیم.

سپس حسین مهرابی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، اظهار کرد: در دنیا برای خاک‌ مس با عیار یک دهم هم توجیه اقتصادی پیدا می‌شود در حالی که صنعت فولاد رو به افول است؛ به عبارتی در چهل سال آینده رشد قیمت‌های صنعت مس بسیار بیشتر از فولاد است؛ همچنین صنعت مس در خودروهای برقی بسیار کاربرد دارد به همین دلیل برخی آن را طلای آینده می‌دانند.

وی افزود: استان کرمان در این حوزه‌ها ظرفیت خوبی دارد و همه باید به این تلاش‌ها ایمان داشته باشند. تلاش استانداری بر این است که میان معادن بزرگ و کوچک ارتباط سیستمی برقرار کند.

مهرابی ادامه داد: بحثی تحت عنوان نیمه گمشده یا میانه گمشده داریم که نشان‌دهنده عدم فعالیت درست بنگاه‌های کوچک در تکمیل زنجیره ارزش معادن است که این فعالیت‌ها در تکمیل این میانه گمشده کمک بزرگی است.

در ادامه مهدی بازمانده، رییس جهاد دانشگاهی کرمان گفت: استان کرمان از ظرفیت‌های بالایی در حوزه معدن و صنایع معدنی برخوردار است؛ ما امروز آزمایشگاه تخصصی فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی در استان کرمان را افتتاح کردیم.

وی افزود: این کار مقدمه‌ای برای فعالیت‌های بزرگ‌تر در حوزه معادن است؛ آزمایشگاه امروز با اهداف فرآوری مواد معدنی و ارائه طراحی خطوط فرآیندی و فرآوری از بعد فنی و اقتصادی به معدن‌داران راه‌اندازی شده است.

بازمانده عنوان کرد: از دیگر فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه معادن می‌توان به تولید طلا با استفاده از پسماندهای الکترونیکی و احیای ۱۰ معدن غیرفعال استان اشاره کرد که هم اکنون در حال تأمین برخی از این معادن و ایجاد دانش فنی و فرآوری مواد معدنی برای ایجاد ارزش افزوده هستیم.

سپس ولی‌الله روشن، مدیر کل دفتر فنی مهندسی جهاد دانشگاهی کشور، اظهار کرد: تلاش ما این است در جهاددانشگاهی کشور به جهاددانشگاهی استان کرمان در حوزه فناوری و نوآوری بها دهیم تا با تلاشی که انجام می‌گیرد این استان به قطب فناوری تبدیل شده و از دانش عزیزان در حوزه معدن تولید ثروت کنیم.

این آزمایشگاه با حضور دکتر زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین مهدی عرب پوررئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان، محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی کشور، حسین مهرابی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، ولی‌الله روشن مدیر کل دفتر فنی مهندسی جهاددانشگاهی کشورو جمعی از مسئولین جهاددانشگاهی استان کرمان افتتاح شد.

کلید واژه ها: جهاددانشگاهی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی واحد کرمان