خبرهای تکمیلی از اولین روز همایش ملی عناب در خراسان جنوبی/ پیام وزیر علوم به این همایش و رونمایی از یک کتاب

۰۴ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۵ کد : ۱۰۹۵۳ تاپ خبر پژوهشی
اولین روز از همایش ملی عناب با پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رونمایی از یک کتاب و محصول غذایی مرتبط با حوزه‌ی عناب و سخنرانی مسوولان کشوری به همت جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی در این استان برگزار شد.
خبرهای تکمیلی از اولین روز همایش ملی عناب در خراسان جنوبی/ پیام وزیر علوم به این همایش و رونمایی از یک کتاب

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز ۳ شهریورماه با صدور پیامی به اولین همایش ملی عناب، اظهار کرد: برگزاری همایش‌ها و سمپوزیوم‌های علمی در رابطه با محصولات مهم کشاورزی از جمله گونه‌های بومی، در مناطق مختلف کشور کار پسندیده‌ای است.
وی افزود: در کشور گونه‌ها و ارقام زیادی از محصولات مختلف باغی داریم که در نوع خود منحصر به آب و هوای خاص و در مناطق ویژه است که می‌توانیم ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های اقتصادی خوبی را برای تولید در مناطق مختلف فراهم کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: محصولی مانند عناب که این نشست علمی برای بررسی مسائل حول این رقم مهم گیاهی تشکیل شده به عنوان یکی از اقلام ویژه در مناطق مختلف کشور شناخته می‌شود، خصوصا در استان خراسان جنوبی که تولید این محصول در شهرهای این استان صورت می‌گیرد.
دکتر غلامی بیان کرد: نزدیک به ۹۴ درصد تولید عناب کشور مربوط به این منطقه است و در دنیا کشورهای مختلفی از جمله کشور چین به این محصول توجه دارند.
وی با بیان اینکه بررسی مسائل عناب بسیار مهم است، یادآور شد: از همه کسانی که در زمینه‌های مختلف علمی برای فرآوری از محصولات عناب و این گیاه تلاش می‌کنند، تشکر ویژه دارم.

 

معرفی خراسان‌جنوبی به عنوان قطب ملی عناب

 محمدرضا مجیدی دبیر مجمع بین المجالس آسیایی نیز در این همایش اظهار کرد: حوزه عناب پنجره جدیدی برای شناساندن ایران به کشورهای همسایه بوده و حوزه‌ای راهگشا برای عرصه ملی است.

وی گفت: عناب اولین اثر طبیعی ما است که در فهرست میراث فرهنگی در عرصه بین الملل ثبت کردیم.

وی افزود: اگر بین بیابان لوت و هیرکانی ارتباط برقرار شود، خطی از دیپلماسی شکل خواهیم داد که مکمل دیپلماسی دولتی ما است.

دبیر مجمع بین المجالس آسیایی بیان کرد: سالیان بسیاری است که می‌گوییم نفت را از محاسبات خارج کنید؛ تا به امروز که موفق شدیم اقتصاد ملی را با ۳۰۰ هزار بشکه به صفر بشکه در سال آینده برسانیم تا جایگاه دیپلماسی و گردشگری عناب باز شود.

مجیدی ادامه داد: در عرصه دیپلماسی و در عرصه فرهنگی، علم و فناوری، اقتصادی و همچنین در حوزه گردشگری ۲ سال است کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته در اتاق بازرگانی برای معرفی استان تشکیل شده و راهگشای این حوزه برای معرفی استان از منظر عناب است.

وی ادامه داد: حوزه عناب پنجره جدیدی برای شناساندن ایران به کشورهای همسایه بوده و حوزه‌ای راهگشا برای عرصه ملی است.

دبیر مجمع بین المجالس آسیایی بیان کرد: با توجه به ارگانیک بودن محصول عناب می‌توان در گردشگری عناب در فصل برداشت روزانه هزار نفر بازدید از باغات استان داشت.

مجیدی با ابراز خوشحالی از برگزاری این همایش، ادامه داد: در سفرهای مکرر به چین اشاره شد که اگر عناب در شرق آسیا وجود دارد در قلب آسیا ایران و خراسان جنوبی نیز وجود دارد.

وی افزود: وجود عناب باعث می‌شود که ما توضیح دهیم عناب چیست و بهانه‌ای برای شناساندن این محصول در سطح بین الملل است و همین همایش‌ها رهگذری مناسب برای معرفی این محصول به نسل آینده است.

دبیر مجمع بین المجالس آسیایی خاطرنشان کرد: در تغییر ساختار وزارت خارجه در دوره دوازدهم معاونتی با عنوان معاونت دیپلماسی اقتصادی تشکیل شده است و همینطور اداره جذب گردشگر خارجی تشکیل شده که با شناختن عناصر گردشگری خراسان جنوبی می‌توان این حوزه را توسعه داد و عناب پتانسیل بسیار مناسبی در این حوزه دارد.

مجیدی با اشاره به اینکه گردشگری در کشور ما میراث پایه است در حالی که باید مردم پایه باشد، تصریح کرد: چهار بسته گردشگری عناب، زعفران، زرشک و آلو در حال ساماندهی است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه دیپلماسی فرهنگی یکی از داشته‌های ارزشمند ما عناب بود اما بسته معرفی نداشتیم، افزود: باید عرصه اقتصاد و دیپلماسی ملی را به گونه‌ای دیگر دید چراکه گردشگری هم درون زا و هم برون زا بوده و این از مصادیق گردشگری است.

دبیر مجمع بین المجالس آسیایی بیان کرد: این همایش باید به برنامه ملی عناب ختم شود و خراسان جنوبی به عنوان قطب ملی عناب معرفی شود.

 

ارسال 93 مقاله به دبیرخانه‌ی همایش

همچنین در این همایش مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت: ۹۳ مقاله به دبیرخانه همایش ملی عناب رسید که ۶۵ مقاله برای شرکت در همایش پذیرفته شد‌ که در خلال کارگاه‌های این همایش، تعدادی از این پژوهشگران سخنرانی خواهند داشت.

وی افزود: برگزاری همایش ملی عناب در خراسان جنوبی این پیام را دارد که این استان رویشگاه اصلی این محصول است.

دبیر علمی اولین همایش ملی عناب بیان کرد: عناب مقاوم در برابر خشکی، شوری و گرما است و از این جهت کشت آن بسیار مناسب اقلیم ما است.

دکتر یزدانی ادامه داد: بحران آب بحران قرن است و حدود ۶۵ درصد از اراضی کشور در اقلیم خشک و فراخشک قرار دارند.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور گفت: خراسان جنوبی از چهار استان کم باران کشور بوده که متوسط بارندگی در آن ۱۱۴ میلی متر است.

 

رونمایی از کتاب و محصول غذایی مرتبط با عناب

همچنین در اولین همایش ملی عناب، از کتاب عناب( از کاشت تا فرآوری) که به همت پژوهشگران مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان تالیف شده است، با حضور استاندار خراسان جنوبی، رییس جهاددانشگاهی و مسوولان استانی رونمایی شد.
تقدیر از سه برگزیده جشنواره عکس عناب، تجلیل از حامیان این همایش و رونمایی از سایت تجارت الکترونیک( بیرناب) که فروش محصولات استراتژیک از طریق آن انجام خواهد گرفت، از دیگر برنامه‌های این همایش بود.
همچنین در این همایش با حضور مسوولان، از شکلات عناب که اختراع پژوهشگر و مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان است، رونمایی شد.

گفتنی است، در این همایش از ۸ مقاله برگزیده رسیده به دبیرخانه این همایش تقدیر شد.
در حاشیه این همایش نیز نمایشگاه ایده‌های فناورانه که متشکل از فرآورده‌های عناب و دست سازه‌های این محصول استراتژیک بود،‌در معرض نمایش گذاشته شد.